Γάκης-Europride: Συνεργασία ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Λέσβο για την προσέλκυση μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από το εξωτερικό

Γάκης-Europride: Συνεργασία ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Λέσβο για την προσέλκυση μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από το εξωτερικό

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Συνεργασία ανάμεσα στο Europride 2024 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο και στο φεστιβάλ για την ποίηση της Σαπφούς που θα γίνει επίσης το καλοκαίρι στη Λέσβο, ανακοίνωσε ο Βασίλης Γάκης, με στόχο την προσέλκυση μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από το εξωτερικό και στους δύο προορισμούς.

Η ανακοίνωση του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Βασίλη Γάκη, έγινε στο πλαίσιο του 18ου συνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στην ίδια ενότητα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση για διοργάνωση ενός φεστιβάλ στη Λέσβο για την ποίηση της Σαπφούς, προκειμένου όπως είπε να ενισχυθεί το brand name του λεσβιακού έρωτα που έχει το νησί.

Λίγο μετά την τοποθέτηση του κ. Μουτζούρη και μέσα σε λίγα λεπτά, ο Βασίλης Γάκης πήρε το μικρόφωνο και ανακοίνωσε μια «πολύ μεγάλη και σημαντική συνεργασία» όπως τη χαρακτήρισε, κατά την οποία οι δύο διοργανώσεις, το Europride και το φεστιβάλ για την ποίηση της Σαπφούς, να κάνουν προωθητικές ενέργειες, όπως το στήσιμο ενημερωτικού περιπτέρου, «έτσι ώστε το ένα φεστιβάλ να προωθήσει το άλλο και να στηρίξει την τοπική ανάπτυξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ε. Ράπτη: Να αξιοποιήσουμε τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον της χώρας για ανταγωνιστικότερο τουριστικό προϊόν (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top