H “Εrgon” πάει Νικήτη, Άμπου Ντάμπι και βλέπει προς Διάπορο

H “Εrgon” πάει Νικήτη, Άμπου Ντάμπι και βλέπει προς Διάπορο

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Aρχές Ιουνίου, ένα ακόμη Ergon ανοίγει και αυτή τη φορά θα είναι στη Νικήτη. Ήταν γνωστό ότι οι αδελφοί Θωμάς και Γιώργος Δούζης αναζητούσαν ευκαιρίες για νέα projects στη Χαλκιδική, μέχρι που εντοπίστηκε το κατάλληλο ακίνητο κι’ αυτό δεν είναι άλλο από το πρώην Camping Nikiti, 12 στρέμματα καταπράσινης έκτασης που καταλήγουν στην παραλία και αντικρίζουνε την Κασσάνδρα και στο βάθος τον Όλυμπο.

Η «Έργον Τρόφιμα», παρά τις ισχυρές αναταράξεις που έφερε στην οικονομική ζωή η πανδημία, δεν έπαψε να σχεδιάζει επόμενα έργα ανάπτυξης. Έτσι, υπάρχουν πολλές ιδέες για τη δημιουργία ενός wellness retreat στη φύση, επίσης στη Χαλκιδική, σε μία εκπληκτική  τοποθεσία, ενώ μέχρι τέλος του έτους ανοίγει Ergon στο Άμπου Ντάμπι, καθώς για τους αδελφούς Δούζη η αγορά της Αραβικής Χερσονήσου και της Μέσης Ανατολής παρουσιάζει μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Στη Νικήτη, ήδη οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς ανακαινίζεται και διαμορφώνεται υφιστάμενο κτίριο στο οποίο θα λειτουργήσει το εστιατόριο που δημιουργεί η «Έργον Τρόφιμα Α.Ε.», ενώ έχει καθαριστεί η πράσινη «ζούγκλα» σε όλη την  έκταση των 12 στρεμμάτων.

«Σε πρώτη φάση τα όσα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε αφορούν ένα μέρος του παλιού κάμπινγκ, μία ζώνη περίπου 3 στρεμμάτων πλησιέστερα στη παραλία. Το Ergon Nikiti, θα έχει φυσικά εστιατόριο με γωνιά παντοπωλείου, υπαίθριο σινεμά, μπαράκι, food truck, ευκολίες για τους επισκέπτες που θα θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους και να περάσουν τη μέρα τους σε ένα ευχάριστο, φροντισμένο περιβάλλον», είπε στο GRTimes.gr o κ. Θωμάς Δούζης, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα σχέδια για το Ergon Nikiti δε σταματάνε σε αυτή την αρχική επένδυση.

Η Eταιρεία πρόκειται να την αξιοποιήσει στο σύνολό της την έκταση του παλιού κάμπινγκ, χωρίς  όμως ακόμη να έχει καταλήξει στο τι ακριβώς θα κάνει αλλά και δίχως να αποκλείει την λειτουργία κάμπινγκ σε αυτή.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα Ergon στη Νικήτη, επειδή παρά την ανάπτυξη που έχει ο παραλιακός οικισμός, θεωρούμε ότι ο κόσμος δεν έχει αρκετές επιλογές από πλευράς ψυχαγωγίας και εστίασης. Θέλουμε με το Ergon να δώσουμε τη δική μας ποιοτική πινελιά στην ανάπτυξη της Νικήτης», πρόσθεσε ο κ. Δούζης.

Ergon Agora East: 3.000 καταναλωτές σε μία μέρα

Για την «Έργον Τρόφιμα» το 2021 πήγε εξαιρετικά καλά, με το Ergon Agora East που άνοιξε πέρυσι το Μάϊο, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αρκεί να αναφερθεί ότι σε μία μόνο ημέρα, την περασμένη Πέμπτη, επισκέφτηκαν το Agora East 3.000 άτομα.

Mόνο το εστιατόριο του Ergon Agora East έχει 100 άτομα προσωπικό  ενώ σε όλο το κατάστημα, μαζί με τους εργαζόμενους στο σούπερ μάρκετ, απασχολούνται 170 άτομα.

Eίναι τόσο μεγάλη η κίνηση στο Agora East- φίσκα το πάρκινγκ σχεδόν σε όλες τις ώρες λειτουργίας- που  η επιχείρηση  αγωνίζεται για να κάνει διαχείριση του κόσμου και να εξυπηρετεί σε σύντομους χρόνους τους πελάτες που επιλέγουν East.

To 2021, ήταν πολύ καλό για την «Έργον Τρόφιμα Α.Ε.», σαν όμιλο, όχι μόνο σε σύγκριση με το δύσκολο  2020, αλλά και με το 2019, αφού ο κύκλος εργασιών αναμένεται να δείξει μία αύξηση της τάξης του 20%, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του τζίρου που έκανε το Ergon Agora East. Και το κυριότερο, η αύξηση στον κύκλο εργασιών συνοδεύτηκε από κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Η ανάπτυξη λοιπόν, το 2022, φέρνει το ‘Ergon Nikiti’, ενώ την επόμενη εβδομάδα ανοίγει το δεύτερο εστιατόριο Ergon στη Σαντορίνη, στα Φυρά, το αδελφάκι του ‘Volkan On The Rocks’ και, ως το τέλος του έτους ανοίγει ‘Ergon’ και στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τοπικούς εταίρους.

«Στη Μέση Ανατολή διαπιστώνουμε ότι έχουνε πολύ μεγάλη δίψα για ανάπτυξη με δυτικό τρόπο και, διαθέτουν τους πόρους για να το κάνουνε, οπότε πρόκειται για τον τέλειο συνδυασμό» επισήμανε ο κ. Δούζης.

Η εταιρεία, παράλληλα, δεν έχει σταματήσει να σκανάρει την αγορά των Αθηνών, ενώ όπως παραδέχθηκε ο κ. Δούζης,  η «Έργον Τρόφιμα», κάποια στιγμή θα εξετάσει και το πρότζεκτ της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

«Ακόμη η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι ένα πρότζεκτ- όνειρο για τον δικό μας τον κλάδο, τη βλέπουμε, έχουμε συζητήσεις. Δεν υπάρχει εταιρεία του κλάδου, brand, που να μην έχει κατά νου την Αθηναϊκή Ριβιέρα και, για να προσθέσω κι’ αυτό, όλοι θα χωράνε σε αυτό το τόσο μεγάλο σχέδιο ανάπτυξης. Είναι όμως project της επόμενης πενταετίας, θα προηγηθούν άλλα σχέδια ως τότε», πρόσθεσε ο πρόεδρος και CEO της «Έργον Τρόφιμα».

Κι’ ως τότε η «Έργον» βλέπει προς Μέση Ανατολή ενώ μελετάει κι’ αυτό το κάτι άλλο, διαφορετικό, προς τη πλευρά της Βουρβουρούς και του Διάπορου, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη με εταιρικά κυρίως καταστήματα καθώς επιλέγει στο κάθε project της να εισάγει ιδιαίτερα στοιχεία.

Το δίκτυο της «Έργον Τρόφιμα Α.Ε.»

Να σημειωθεί ότι η «Έργον Τρόφιμα ΑΕ» αναπτύσσει τρεις τύπους καταστημάτων εστίασης, από τα οποία τα δύο παντρεύουν την εστίαση με τη λιανική μεταποιημένων αλλά και νωπών τροφίμων. Μαζί με τις καινούργιες αναπτύξεις, στο δίκτυο των ‘Ergon’, περιλαμβάνονται 23 καταστήματα.

Έτσι, είναι τα γνωστά εστιατόρια ‘Ergon’ σε τουριστικά σημεία της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Κύπρο σε Λευκωσία και Λεμεσό  και στη Ντόχα του Κατάρ) . Είναι τα μεγάλα ‘Ergon Agora’ , που συνδυάζουν την εστίαση με μία αγορά τύπου σούπερ μάρκετ αλλά με πολλά ξεχωριστά στοιχεία  και, είναι τα πέντε Ergon to Go, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λονδίνο και στο Mall of Cyprus στη Λευκωσία.

Σημειωτέον ότι κατά τη θερινή σεζόν σε όλα τα Ergon θα απασχολούνται περί τα 500 άτομα προσωπικό.

“Αgora East”: Με την “Ergon” για ψώνια με θέα στα ηλιοβασιλέματα του Θερμαϊκού

Νικήτη: No1 στην οικοδομική δραστηριότητα – ως 2.200 €/τ.μ. οι τιμές (ΧΑΡΤΗΣ-ΠΙΝΑΚΑΣ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top