Η μετατροπή ενός ΚΑΦΑΟ… σε έργο τέχνης στην Τσιμισκή (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η μετατροπή ενός ΚΑΦΑΟ… σε έργο τέχνης στην Τσιμισκή (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία για την αισθητική βελτίωση ενός ΚΑΦΑΟ στην συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Τσιμισκή, πήρε σπουδαστής της Σχολής Καλών Τεχνών, του ΑΠΘ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΚΕΔΗΘ. «Η ζωγραφική τέχνη, για πρώτη φορά, παίρνει δημόσια θέση, δίπλα στην τέχνη των graffiti» τονίζει ο ίδιος στο GRTimes.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Νανούσης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΘ αλλά και με καλλιτέχνες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής από τον περασμένο Απρίλιο, άρχισαν να μετατρέπουν τα ΚΑΦΑΟ τα οποία πιο παλιά ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένα και άχαρα χωρίς καμία αισθητική, σε έργα τέχνης τα οποία γίνονται πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους που πλέον επιθυμούν να τα απαθανατίσουν με φωτογραφίες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η μεταμόρφωση τους ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021.

Η ΚΕΔΗΘ μάλιστα είναι αυτή που διέθεσε όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία για να πραγματοποιηθεί αυτή η μετατροπή του ΚΑΦΑΟ, σε ένα όμορφο έργο τέχνης.

«Η παρέμβαση έγινε με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση της πόλης»

Ο δημιουργός του… έργου τέχνης στο ΚΑΦΑΟ της Τσιμισκή, Αλέξανδρος Καπετάνου μιλώντας στο GRTimes τονίζει πως «η συγκεκριμένη εθελοντική ζωγραφική είχε τον τίτλο “Ισορροπία” και έγινε με σκοπό την αναβάθμιση της εικόνας και της αισθητικής της πόλης μας. Έτσι, η ζωγραφική τέχνη, για πρώτη φορά, παίρνει δημόσια θέση, δίπλα στην τέχνη των graffiti».

Σχετικά με την διαδικασία επισήμανε πως «η ΚΕΔΗΘ απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες για την πραγματοποίηση της εν λόγω εικαστικής παρέμβασης σε 30 ΚΑΦΑΟ του ιστορικού κέντρου της πόλης και στη συνέχεια ανέθεσε στον κάθε καλλιτέχνη το αντίστοιχο ΚΑΦΑΟ του, ανάλογα με τη πρόταση που κατέθεσε στο μεταξύ ο καθένας μας και πρόσφερε επιπλέον τα απαραίτητα υλικά για την υλοποίηση της εθελοντικής μας δράσης».

Φωτογράφος: @melisaakii

Μεταμόρφωση σε… μία εβδομάδα

Ο δημιουργός του ΚΑΦΑΟ, Αλέξανδρος, επιπλέον, αποκάλυψε πως «μία εβδομάδα χρειάστηκε για να μεταμορφωθεί το συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ καθώς δύο μέρες χρειάστηκαν μόνο για τον καθαρισμό του αφού ήταν παλιό και ταλαιπωρημένο».

Παράλληλα, υποστήριξε πως «έχοντας ήδη σημειώσει αποδοχή από την τοπική κοινωνία, είναι πιθανό η δράση αυτή να συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές του δήμου μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δ. Θεσ/νίκης: Ζητούνται καλλιτέχνες για την μετατροπή των ΚΑΦΑΟ σε έργα τέχνης

Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος μετατρέπει σε έργα τέχνης τα ΚΑΦΑΟ (ΦΩΤΟ)

Θεσ/νίκη: ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ μετατρέπεται σε… τουαλέτα

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top