Η παραμονή Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια και οι «καραμπόλες»

Η παραμονή Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια και οι «καραμπόλες»

Για αρκετούς εκ των εκλεγμένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν κρίσιμο το αν θα παραμείνει ο σημερινός Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στην θέση του και αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2023.

  • Μόλις αυτό το ενδεχόμενο έγινε απόλυτα σαφές άρχισε και ο σχεδιασμός των υπολοίπων που είναι η αλήθεια ότι λίγο ή πολύ «στραβοκοίταξαν» και προς άλλες «πολιτείες».

 

  • Για παράδειγμα ο Άγγελος Χαριστέας είναι γεγονός ότι «φλέρταρε» πολύ έντονα με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής με ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, όμως πλέον συντάσσεται και αυτός με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια.

 

  • Μάλιστα ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής εξέφραζε την επιθυμία το προηγούμενο διάστημα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον στίβο της Α’ Θεσσαλονίκης, όπως εκμυστηρευόταν στο στενό του περιβάλλον για να μην χαθεί το θετικό momentum όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Τώρα τι μεσολάβησε και πήρε απόφαση να συνεχίσει στην Περιφέρεια, δεν το γνωρίζω.

 

  • Δημοσκοπικά πάντως ακόμα και αν δεν ήταν επίσημα υποψήφιος άφηνε το αποτύπωμα του, στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια σε μετρήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Για τους υπόλοιπους εκλεγμένους και μη στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός, δεσμεύομαι και δεν κάνω κουβέντα για τις δημοσκοπικές τους επιδόσεις.

 

  • Η Βούλα Πατουλίδου επίσης ήταν ένα πρόσωπο που απασχόλησε πολύ όλο το προηγούμενο διάστημα και τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν και την έφερναν από βουλευτή μέχρι δήμαρχο, όμως και αυτή θα είναι σύμφωνα με τελευταία νέα στο πλευρό του Τζιτζικώστα.

 

  • Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Κώστα Γιουτίκα καθώς αν δεν ήταν ξανά υποψήφιος ο Απόστολος Τζιτζικώστας ενδεχομένως να βλέπαμε άλλα σενάρια τα οποία έχουν τώρα απομακρυνθεί, ενώ και ο Σωτήρης Μπάτος αν και “έπαιξε” για υποψήφιος δήμαρχος εντούτοις φαίνεται πως μένει στην παράταξη.

 

  • Πλέον το πρόβλημα το έχουν οι αντίπαλοι του Τζιτζικώστα καθώς δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθεί δυνατή υποψηφιότητα απέναντι στον Περιφερειάρχη καθώς και τα δημοφιλή στελέχη των κομμάτων δεν θέλουν να «καούν» σε μια μάχη που μοιάζει εκ των προτέρων καταδικασμένη.

 

Γράφει ο «Αθηναίος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top