Καλά νέα: «Κατηφορίζουν» οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο

Καλά νέα: «Κατηφορίζουν» οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Ευοίωνα είναι τα νέα που προκύπτουν σχετικά με τις τιμές των υγρών καυσίμων, οι οποίες ήδη φαίνεται να σημειώνουν μία μικρή πτώση. Ειδικότερα, οι τιμές σε αμόλυβδη βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, αλλά και θέρμανσης έχουν ήδη «κατηφορίσει».

Αυτό, πράγμα που φαίνεται και στην τιμή διυλιστηρίου, όπως μπορείτε να δείτε και στους σχετικούς πίνακες της ΠΟΠΕΚ.

«Η αποκλιμάκωση ξεκίνησε τώρα και θα διαρκέσει και τις επόμενες ημέρες», λέει σχετικά στο GRTimes ο πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, που ξεκαθαρίζει ότι μειώνονται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και κίνησης, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και την τιμή της αμόλυβδης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, αυτό οφείλεται στην ισοτιμία ευρώ-αμερικανικού δολαρίου αλλά και στη διεθνή μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

«Η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης στην Ελλάδα κινείται στο 1,81€/λίτρο, ενώ μέχρι την Παρασκευή μπορεί να πέσει και κάτω από το 1,70€. Το πετρέλαιο θέρμανσης, αντίστοιχα, θα πέσει κάτω από το 1,20/λίτρο», λέει σχετικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Οι μειώσεις αυτές θα επηρεάσουν και την τιμή της βενζίνης, η οποία αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα 1,92€/λίτρο. «Η τιμή της βενζίνης αναμένεται να σημειώσει πτώση 2-3 λεπτά του ευρώ μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα», γνωστοποιεί ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής.

Παρά τις μειώσεις, ωστόσο, η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την τιμή της αμόλυβδης. Αυτό αποδίδεται σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου «στην υψηλή φορολογία, αλλά στον φόρο της τιμής κατανάλωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καύσιμα: Νέες αυξήσεις στην αντλία – «Μαύρα» σενάρια για έκρηξη στην τιμή του πετρελαίου

Καύσιμα: Πότε κλείνει ο νέος κύκλος των αυξήσεων στις τιμές-Πού θα φτάσουν βενζίνη και diesel

Καύσιμα: Μέχρι πότε θα πέφτουν οι τιμές – Κίνδυνος νέας ανόδου

Πετρέλαιο: Νέα βουτιά στις τιμές – Πως θα διαμορφωθούν βενζίνη και diesel κίνησης στην αντλία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top