Καλφέλης: «Όχι» σε σχεδιασμό Πανεπιστημίων επειδή το ζητά ο… δήμαρχος (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Καλφέλης: «Όχι» σε σχεδιασμό Πανεπιστημίων επειδή το ζητά ο… δήμαρχος (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στα προβλήματα που δημιούργησε φέτος σε κάποιες πανεπιστημιακές σχολές η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Καλφέλης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Σχολιάζοντας μάλιστα το γεγονός ότι σε κάποιες σχολές εισήχθησαν φέτος ελάχιστοι φοιτητές ή και… κανένας ο κ. Καλφέλης είπε ότι για τις περιπτώσεις αυτές φταίνε τα ίδια τα Πανεπιστήμια που έβαλαν σε υψηλά επίπεδα την ΕΒΕ. «Πρέπει να γίνει διόρθωση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καλφέλης τόνισε ακόμη την ανάγκη να γίνει ουσιαστική τομή στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, καθώς «δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια» στη σημερινή κατάσταση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από υποψηφίους για τεχνικές σχολές, αλλά και στον ανασχεδιασμό του «Χάρτη» των Πανεπιστημίων που φέρνουν οι φετινές Βάσεις.

«Δεν μπορεί να γίνεται σχεδιασμός ενός Πανεπιστημίου επειδή το ζητά ο δήμαρχος», τόνισε ο κ. Καλφέλης.

Τέλος ο Καθηγητής Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γρηγόρης Καλφέλης στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top