Καταδικάστηκε γιατί έταζε θέσεις ως… υπάλληλος της ΕΥΠ!

Καταδικάστηκε γιατί έταζε θέσεις ως… υπάλληλος της ΕΥΠ!

Ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σ’ έναν άνδρα ο οποίος παρουσιαζόταν ως υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και έταζε παρεμφερή δουλειά σε ανυποψίαστα θύματα. Κρίθηκε ένοχος για χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση γιατί κατάρτιζε ο ίδιος σχετικά έγγραφα και βεβαιώσεις για τις υποτιθέμενες προσλήψεις.

Ο κατηγορούμενος επικαλείτο την ιδιότητα του «πράκτορα» και έλεγε ότι είχε διασυνδέσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης για να πείσει τα θύματα του. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υποσχόταν να μεσολαβήσει – έναντι χρηματικής αμοιβής – για την απόκτηση αυτοκινήτων, σε ελκυστικές τιμές, μέσω των δημοπρασιών που διενεργεί ο ΟΔΔΥ. Ωστόσο για την εξαπάτηση των θυμάτων δεν δικάστηκε επειδή οι εγκλήσεις τους υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα.

Ένας μάρτυρας- παθών κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος είναι μυθοπλάστης ενώ μια άλλη παθούσα η οποία δήθεν είχε προσληφθεί ως γραμματέας στην ΕΥΠ ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας τής έδειχνε τα υποτιθέμενα γραφεία όπου θα εργαζόταν και προσκόμιζε πλαστά έγγραφα για επικείμενες χρηματικές καταβολές στον λογαριασμό της.

Ο κατηγορούμενος – που φέρεται να εργάζεται ως ψήστης – δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η υπεράσπισή του αποδέχθηκε μέρος των πράξεων που συνδέονται με τη χρήση πλαστού εγγράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απεργία: Παραλύει η Αθήνα την Πέμπτη-Χωρίς Μετρό, στάση εργασίας και στα τραμ

Το πρώτο STEAMLAND φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης είναι γεγονός!

ΒΙΟΜΕ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο-Καταγγέλλουν επιχείρηση «σφραγίσματος» και ξεκινούν κινητοποιήσεις

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top