Κάτοικοι Αρχαίας Αγοράς: Ποτά και μουσική μέχρι το ξημέρωμα (VIDEO)

Κάτοικοι Αρχαίας Αγοράς: Ποτά και μουσική μέχρι το ξημέρωμα (VIDEO)

Στα “κάγκελα” εξακολουθούν να βρίσκονται κάτοικοι στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι σήμερα το απόγευμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να κάνουν γνωστή την κατάσταση που βιώνουν, όπως λένε, όλα αυτά τα χρόνια και ειδικότερα τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Όπως τονίζουν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς η πλατεία έχει καταληφθεί από ανθρώπους που κάνουν χρήση ουσιών, εμπόρους, ιερόδουλες, μετανάστες που κοιμούνται σε χαρτόκουτα, τονίζοντας παράλληλα και το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με τα ανεξέλεγκτα και αυτοσχέδια πάρτι που διοργανώνονται κάθε βράδυ και διαρκούν ως το πρωί.

“Κάθε βράδυ μαζεύεται γύρω – γύρω από τη Ρωμαϊκή Αγορά άπειρος αριθμός ατόμων οι οποίοι πίνουν ποτά που παίρνουν από μίνι μάρκετ και περίπτερα, ουρούν, αφοδεύουν και γίνονται πάρα πολλές βρωμιές”, καταγγέλλει η κα. Τζίνα Κόμπου, κάτοικος και καταστηματάρχης της περιοχής.

“Τα μαγαζιά επειδή κλείνουν στις 12.30 βρίσκουν την άλλη μέρα πολλές ζημιές και σπασμένα μπουκάλια. Ο συνωστισμός είναι απίστευτος γύρω από τη Ρωμαϊκή Αγορά και στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου”, αναφέρει στη συνέχεια.

“Η περιοχή έχει πάρα πολλούς ναρκομανείς, εμπόρους, ιερόδουλες και δε μπορείς να περάσεις από το σημείο όλη την ημέρα και το βράδυ”, τονίζει. “Οι άνθρωποι αυτοί δε δίνουν καμία σημασία σε αυτό που ζούμε, είναι δίπλα ο ένας με τον άλλον, δε φοράνε μάσκες και μεταδίδουν τον ιό” επισημαίνει ενώ τονίζει πως συμμετέχουν στα πάρτυ ακόμα και άτομα που είναι 45 ετών.

“Δε μπορούμε να περάσουμε από το πάρκο από τις 7 το απόγευμα” τονίζει χαρακτηριστικά και ο Δημήτρης Αναγνώστου αγανακτισμένος, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής, περιγράφοντας την ίδια εικόνα.

Την κινητοποίηση στηρίζει το σωματείο “Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης”. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος, Άκης Λαζάρου, μεταξύ των αιτημάτων είναι η καθαριότητα η οποία, αν και γίνεται προσπάθεια από τον δήμο, ακυρώνεται με την παραβατικότητα που υπάρχει. Επίσης, ζητούν να υπάρξει αστυνόμευση η οποία θα αποτρέψει όλα αυτά τα φαινόμενα.

Όσον αφορά τον συγχρωτισμό τόνισε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά το κλείσιμο τον καταστημάτων στις 12.30 καθώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το τι γίνεται μετά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top