Καβάλα: SOS από αλιείς – «Στηρίξτε μας γιατί δεν θα τρώμε ελληνικό ψάρι» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καβάλα: SOS από αλιείς – «Στηρίξτε μας γιατί δεν θα τρώμε ελληνικό ψάρι» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Χρήστος Νανούσης

Η δραματική αύξηση στα καύσιμα αλλά και στο κόστος παραγωγής έφερε κινητοποιήσεις το πρωί της Παρασκευής (13/5) στο Λιμάνι της Καβάλας, από τους ψαράδες της περιοχής οι οποίοι ζητούν άμεσα στήριξη από την Πολιτεία – Τί αναφέρουν στο GRTimes ο πρόεδρος των γρι-γρι Καβάλας, Γιάννης Μανιός αλλά και ο εκπρόσωπος των ψαράδων, Κωνσταντίνος Παγώνης.

Οι εκπρόσωποι των αλιέων Καβάλας κάνουν έκκληση για κρατική βοήθεια την στιγμή που όπως τονίζουν «οδεύουμε στο να μην μπορούμε στο άμεσο μέλλον να φάμε το δικό μας ελληνικό ψάρι» μιας και η ενεργειακή κρίση έχει “χτυπήσει” τον κλάδο και ακινητοποίησε δεκάδες αλιευτικά σκάφη.

«Βασικό μας αίτημα είναι το κόστος στο πετρέλαιο το οποίο έχει αυξηθεί κατά δυόμιση φορές. «Έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής και δεν έχουμε κέρδος» τόνισε στο GRTimes ο πρόεδρος των γρι-γρι Καβάλας, Γιάννης Μανιός και συμπλήρωσε πως «ένα 30% των αλιευτικών σκαφών έχει σταματήσει».

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Μανιός, σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των ψαράδων με τον αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ανδρέα Καραγιώργη, κλείστηκε ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα (16/5) με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

«Τα έσοδα που έχουμε πλέον καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο τις υποχρεώσεις μας και τις αμοιβές του προσωπικού μας» κατέληξε ο κ. Μανιός.

«Άκρως αρνητικό το ισοζύγιο – Θέλουμε απεγνωσμένα μία λύση»

Από τη δική του μεριά ο εκπρόσωπος των αλιέων της Καβάλας, Κωνσταντίνος Παγώνης μιλώντας στο GRTimes υποστήριξε πως «είναι η πρώτη φορά που οι ψαράδες ζητάμε βοήθεια κυβέρνηση την στιγμή που πάντα είμαστε στην πρώτη γραμμή για όλους και για όλα και έχουμε βοηθήσει ουκ ολίγες φορές σε δύσκολες περιόδους τη χώρα».

«Αυτό που βιώνουμε αυτήν την στιγμή είναι η ενεργειακή κρίση, το ισοζύγιο εσόδων και εξόδων για εμάς είναι άκρως αρνητικό» τόνισε ο κ. Παγώνης και συμπλήρωσε πως «θέλουμε απεγνωσμένα μία λύση στα προβλήματα μας γιατί σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να τρώμε το δικό μας ελληνικό ψάρι».

Τέλος, ο εκπρόσωπος των ψαράδων Κωνσταντίνος Παγώνης ανέφερε πως «πρέπει να συνυπολογιστεί ότι από τα αλιευτικά σκάφη εξαρτώνται σίγουρα άλλα πέντε επαγγέλματα και οι επιπτώσεις του δικού μας προβλήματος θα “χτυπήσει” και αυτά».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: FACEBOOK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καβάλα: Στα όριά τους οι σπαραγγοκαλλιεργητές-Γιατί ζητούν βοήθεια από το υπουργείο

Αλιεία: Η ΕΕ ενεργοποιεί μέτρα αντιμετώπισης κρίσεων για τη στήριξη αλιείας και υδατοκαλλιεργειών

ΥπΑΑΤ: Αναβαθμίζονται τα αλιευτικά καταφύγια και εντάσσονται στο ΕΠΑΛΘ

ΥπΑΑΤ: Επιστημονικό συμβούλιο αλιείας και πλαίσιο αλιευτικού τουρισμού

Αγρότες-αλιείς: Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και για το 2021

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top