Κοκονάς για φωτιά σε λεωφορείο με μαθητές: «Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των γονιών»

Κοκονάς για φωτιά σε λεωφορείο με μαθητές: «Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των γονιών»

«Επιβεβαιώνονται οι αγωνίες και οι φόβοι των γονιών, για τους όρους με τους οποίους γίνονται οι μαθητικές εκδρομές», ανέφερε σε μια πρώτη αντίδραση για τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Μέτσοβο σε λεωφορείο με μαθητές που πήγαιναν σχολική εκδρομή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Σχολιάζοντας στο GRTimes.gr τη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 14:30 σε λεωφορείο που πραγματοποιούσε σχολική εκδρομή και κινούνταν στην Εγνατία Οδό προς Μέτσοβο, ο κ. Κοκονάς ανέφερε πως το γεγονός επιβεβαιώνει τις αγωνίες και τον φόβο των γονέων για τους όρους με τους οποίους γίνονται οι σχολικές εκδρομές και ταυτόχρονα, όπως είπε, «γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ, αυτό που λέμε ότι προφανώς ο οπτικός έλεγχος που γίνεται από το προσωπικό της τροχαίας, δεν διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθεί κάποιο μεγαλύτερο ζήτημα στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, σημείωσε πως για αυτόν τον λόγο κρίνεται αναγκαίο, «αυτοί οι έλεγχοι να γίνονται λίγο πριν την εκδρομή από ΚΤΕΟ, από μηχανικούς» και γενικότερα όπως υπογράμμισε πρέπει να αλλάξει και το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο γίνονται οι εκδρομές, γιατί δεν μπορεί να αφήνεται η μεταφορά των μαθητών στις διαθέσεις ενός επιχειρηματία, αν θα πάρει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των λεωφορείων.

«Δεν λέμε ότι δεν θα πάθουν ποτέ καμία μηχανική βλάβη τα λεωφορεία, αλλά μια μηχανική βλάβη που θα ακινητοποιήσει το λεωφορείο, μέχρι μια φωτιά, έχει μια “απόσταση”. Και αυτό είναι που δημιουργεί και τον μεγαλύτερο φόβο στους γονείς για το πώς ταξιδεύουν τα παιδιά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοκονάς πρόσθεσε πως δεν είναι κάτι καινούργιο να ξεσπάσει φωτιά σε ένα λεωφορείο, καθώς έχουν υπάρξει αντίστοιχα περιστατικά πολλές φορές, όπως τον Δεκέμβριο του 2022 στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, παλαιότερα στη Θέρμη κτλ., δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και «να μην τα αφήνουμε μόνο στην τύχη, γιατί η κακιά η ώρα, δεν αργεί να έρθει».

*Φωτογραφία Αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο στην Περιφερειακή Οδό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Να επέμβει εισαγγελέας για τις σχολικές εκδρομές, ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας (VIDEO)

Σχολικές εκδρομές: Ύποπτες χρεώσεις από τα τουριστικά λεωφορεία σε περίπτωση ελέγχου από την τροχαία

Καλύβια: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που μετέφερε μαθητές χωρίς δίπλωμα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top