Κούγιας για δολοφονία Άλκη: Σήμερα η δίκη μπαίνει σε ένα πολύ σοβαρό στάδιο (VIDEO)

Κούγιας για δολοφονία Άλκη: Σήμερα η δίκη μπαίνει σε ένα πολύ σοβαρό στάδιο (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

«Σήμερα η δίκη μπαίνει σε ένα πολύ σοβαρό στάδιο. Αρχίζουν οι καταθέσεις των αστυνομικών». Με αυτήν τη φράση ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, ξεκίνησε τις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα (9/2) η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του 20χρονου Άλκη, η οποία δεν ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Δευτέρα (6/2).

Έπειτα θα καταθέσει ο Αστυνομικός, Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών.

Όπως είπε σχετικά ο κ. Κούγιας, «ο επόμενος μάρτυρας, ίσως είναι ο σοβαρότερος μάρτυρας με τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία έχουν υποκειμενικό ενδιαφέρον, γιατί στην υπόθεση αυτή, εκείνο το οποίο θα χαρακτηρίσει το πέρας της δίκης είναι τα αντικειμενικά στοιχεία, όπως είναι το υλικό των καμερών, τα στοιχεία του DNA -ειδικά του αείμνηστου Άλκη Καμπανού- και το DNA των δύο παιδιών το οποίο, δυστυχώς, βρέθηκε είτε στα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν, είτε στα καθίσματα που κάθισαν οι δράστες, είτε στα ρούχα των δραστών.

Οπότε, εκεί τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και ανεξαρτήτως των υποκειμενικών ερωτήσεων που έγιναν μέχρι τώρα, που έδωσαν σημαντικά στοιχεία στο Δικαστήριο».

«Το Δικαστήριο θα βρει τον ακριβή βαθμό συμμετοχής»

«Κατά την ταπεινή μου κρίση», συνέχισε ο γνωστός ποινικολόγος, «οι μάρτυρες που κατέθεσαν μέχρι τώρα, εκτός από τους γονείς του αείμνηστου Άλκη και της αδερφής του, οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν κατηγορηματικοί ότι συμμετείχαν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Βεβαίως, το Δικαστήριο θα βρει τον ακριβή βαθμό συμμετοχής. Όμως να γνωρίζετε ότι στα αδικήματα που κατηγορούνται οι συγκεκριμένοι, μην αποκλείσετε το γεγονός ότι ένας κατηγορούμενος που είναι δυνατόν να μην έχει χρησιμοποιήσει μαχαίρι, δρεπάνι ή ρόπαλο, να έχει τόση σημαντική συμμετοχή ώστε να κατηγορηθεί βαρύτερα από κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει.

Όλα εξαρτώνται από την προσωπικότητα των κατηγορουμένων, τον τρόπο που επέλεξαν να δράσουν, τον τρόπο που επέλεξαν να αναφερθούν μετά τις πράξεις τους και από τον τρόπο που φέρονται στο Δικαστήριο».

Ολοκληρώνοντας, ο. Κούγιας ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό στάδιο και αυτό των απολογιών, γιατί μέχρι τώρα κανείς μας δεν έχει ακούσει τους δράστες να μιλούν, ο καθένας για το τι συμμετοχή είχε και να αποκαλύπτουν τι συμμετοχή είχε άλλος κατηγορούμενος.

Μέχρι τώρα δεν το έχουν κάνει ούτε στην προανάκριση, ούτε στην τοποθέτηση τους στον ανακριτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίκη των 12: «Ήταν σαν σφαγείο» ανέφερε ο πρώτος αστυνομικός

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top