Κτήμα Μιχαλάκη: Από την καρδιά της Κρήτης, στον Χάρτη των Γεύσεων 2022 (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κτήμα Μιχαλάκη: Από την καρδιά της Κρήτης, στον Χάρτη των Γεύσεων 2022 (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Άρωμα και γεύση Κρήτης στον Χάρτη των Γεύσεων 2022, στη σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το Κτήμα Μιχαλάκη από το Ηράκλειο παρουσίασε τα κρασιά του και τη νέα του limited edition σειρά .

Τα κρασιά του κτήματος, τη νέα σειρά Thèse Limited Edition που υπογράφει ο Δρ. Κοτσερίδης Γεώργιος, Καθηγητής Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και δείγματα από τη νέα σοδειά του 2022, παρουσίασε το Κτήμα Μιχαλάκη στον Χάρτη των Γεύσεων που ολοκληρώθηκε απόψε στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

Με μια πολύχρονη παρουσία στην αγορά, με ιδιόκτητους αμπελώνες στην «καρδιά» της Κρήτης και σημαντικές επενδύσεις, το Κτήμα Μιχαλάκη αποτελεί έναν από τους αξιότερους εκπροσώπους του ποιοτικού κρητικού κρασιού, με παραγωγή εξαιρετικών ετικετών που καλύπτουν κάθε γούστο.

Η φιλοσοφία του κτήματος δεν είναι άλλη, από την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Κρητικού αμπελώνα, των τοπικών ποικιλιών, της χαρισματικής γης, αλλά και της μακραίωνης παράδοσης που έχει αφήσει το στίγμα της στην τοπική οινοποιία.

«Από το κρασί μαθαίνουμε ότι η γνώση είναι μια συνεχής διαδικασία δοκιμών, αμφισβητήσεων, ανατροπών και αναθεωρήσεων — με άλλα λόγια μια συνεχής διαδικασία εξέλιξης. Οι παραδόσεις, οι μνήμες, οι καρποί της κρητικής γης, μας μιλούν για όλα αυτά που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Ακούγοντας, τα ανακαλύπτουμε. Ερευνώντας, δημιουργούμε κάτι μοναδικό. Αυτή είναι η thèse μας» αναφέρει χαρακτηριστικά το Κτήμα Μιχαλάκη για τη νέα του σειρά.

Στο GRTimes μίλησε για μια σύντομη παρουσίαση του κτήματος, ο υπεύθυνος πωλήσεων Βορείου Ελλάδος, Λευτέρης Χατζηκυριάκου:

Ο μεγαλύτερος ενιαίος αμπελώνας στην Κρήτη, κοντά στο αρχαιότερο πατητήρι της Ευρώπης

Με έδρα στο Παρθένι Ηρακλείου, το Κτήμα Μιχαλάκη προωθεί σήμερα περίπου το 80% των πωλήσεων του εντός της Κρήτης, γεγονός που σημαίνει ότι «οι άνθρωποι του τόπου, σε εμπιστεύονται και σε προτιμάνε και αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία», λένε τα στελέχη του κτήματος, που προσπαθούν να δίνουν το παρών σε όλες τις εκθέσεις της Ελληνικής αγοράς.

 

Ο σκοπός τους είναι να βρίσκονται δίπλα στον καταναλωτή, στον οποίο θέλουν να δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσει τα κρασιά της Κρήτης και αυτό φαίνεται και από το βασικό portfolio του κτήματος που επενδύει στις γηγενείς ποικιλίες και θέλει να τις αναδείξει.

Το οινοποιείο βρίσκεται σε μια περιοχή πολύ χαρισματική, σε μια στρατηγική θέση, στην κορυφή ενός λόφου όπου σε όλες τις πλαγιές απλώνεται ένας αμπελώνας ενιαίος 450 στρεμμάτων που είναι ο μεγαλύτερος της Κρήτης, ένα πραγματικό στολίδι.

Η ευρύτερη περιοχή έχει εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς στις Αρχάνες  οινοποιούσαν τα πρώτα κρασιά στην Ευρώπη, ενώ σε απόσταση μικρότερη των 5χλμ, στο Βαθύπετρο βρίσκεται  το αρχαιότερο πατητήρι της Ευρώπης, μετρώντας 3.500 χρόνια ιστορίας.

Πέρα όμως από την παράδοση χιλιετιών που έχει ο τόπος, το έδαφος είναι χαρισματικό, δίνοντας πάρα πολλά θετικά χαρακτηριστικά στο φυτό και στο φρούτο, ενώ ο προικισμένος τόπος διαθέτει και έναν εξαιρετικό συνδυασμό υψομέτρου και μικροκλίματος, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για καλές σοδειές και παραγωγή ξεχωριστών κρασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βελλίδειο»: Κοσμοσυρροή στον «Χάρτη των Γεύσεων» κατά τη 2η μέρα της εκδήλωσης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top