Με 8 νέα υβριδικά αυτοκίνητα ενισχύθηκε ο στόλος του Δήμου Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με 8 νέα υβριδικά αυτοκίνητα ενισχύθηκε ο στόλος του Δήμου Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμων και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος για το δήμο Καλαμαριάς μετά την παραλαβή 8 υβριδικών αυτοκινήτων.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Με 8 υβριδικά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενισχύθηκε ο στόλος του Δήμου Καλαμαριάς.

Τα νέα αυτά οχήματα, που θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου, έρχονται να προστεθούν στα άλλα δύο ηλεκτρικά οχήματα που είχε εξασφαλίσει πέρσι ο δήμος.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, το κέρδος για τον Δήμο είναι διπλό καθώς από τη μία μειώνεται σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ από την άλλη μειώνονται επίσης αισθητά, τα έξοδα του δήμου για καύσιμα, γεγονός που είναι ιδιαίτερα θετικό στην παρούσα συγκυρία με την ενεργειακή κρίση.

Την ίδια στιγμή, όπως είπε, ο επόμενος στόχος του Δήμου αφορά στην προμήθεια ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων τα οποία σε συνδυασμό με την εγκατάσταση περίπου 100 σταθμών φόρτισης οχημάτων, θα προωθήσουν περαιτέρω την ηλεκτροκίνηση με σημαντικά οφέλη και για το περιβάλλον της Καλαμαριάς.

Σημειώνεται πως η προμήθεια των οκτώ υβριδικών αυτοκινήτων έγινε μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Να σημειωθεί ότι το κόστος της αγοράς των αυτοκινήτων ήταν περίπου 120.000 ευρώ . Από τα οκτώ οχήματα, 2 θα διατεθούν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, δύο στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, δύο στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης και ένα στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης και «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Αλλάζω συσκευή»: Η ώρα των οριστικών αποτελεσμάτων-Πότε τα voucher

Περιστέρι: Άφαντος ο σύντροφος της 17χρονης – Το σενάριο που εξετάζει η ΕΛΑΣ (VIDEO)

Τραγωδία στη Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα-Παρέσυρε και σκότωσε 34χρονο

Πρόεδρος Ταϊβάν στη συνάντηση με Πελόζι: Δεν θα κάνουμε πίσω, παρά τις στρατιωτικές απειλές της Κίνας

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top