Με ελληνικές σημαίες “γεμίζουν” τα μπαλκόνια της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Με ελληνικές σημαίες “γεμίζουν” τα μπαλκόνια της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών τους ξεκίνησαν να τοποθετούν αρκετοί Θεσσαλονικείς, ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Με τις προετοιμασίες για το εορταστικό τριήμερο να έχουν ξεκινήσει, τα μαχητικά αεροσκάφη να “σκίζουν” μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης τον ουρανό της Θεσσαλονίκης και την πρόβα της στρατιωτικής παρέλασης να έχει τραβήξει από το πρωί τα βλέμματα των πολιτών, πολλοί είναι αυτοί που για άλλη μια χρονιά ξεκίνησαν λίγες ημέρες νωρίτερα να βγάζουν ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Όπως μπορείτε να δείτε στις χαρακτηριστικές εικόνες του GRTimes.gr, η παρουσία της γαλανόλευκης είναι έντονη ακόμη και σε γειτονιές του κέντρου, σε μια προσπάθεια να τιμήσουν οι κάτοικοι με τον δικό τους τρόπο την εθνική επέτειο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η παρέλαση αναμένεται να γίνει από τμήματα μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ, ωστόσο, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, σχετικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του εορτασμού, στις 25 Οκτωβρίου θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, και λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.

Στις 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου. Στις 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση μαθητών, παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.

Πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου από αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ., θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι, το όλο πρόγραμμα ενδέχεται να εμπλουτιστεί και με άλλες εκδηλώσεις ή να προσαρμοστεί με το πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Σε πλήρη εξέλιξη η δοκιμαστική στρατιωτική παρέλαση (VIDEO)

Ν. Ρύσιο: Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία λόγω της δοκιμαστικής παρέλασης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κλειστή η Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών για τη δοκιμαστική παρέλαση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Κλείνει σήμερα τμήμα της Μουδανιών για τη δοκιμαστική στρατιωτική παρέλαση

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει των εορτασμών του Αγ. Δημητρίου και 28ης Οκτωβρίου

Την Πέμπτη η δοκιμαστική στρατιωτική παρέλαση στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Μουδανιών

Θεσσαλονίκη: Προετοιμασίες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Στήνονται οι εξέδρες (ΦΩΤΟ)

28η Οκτωβρίου: Έτσι θα γίνουν οι παρελάσεις

Θεσσαλονίκη: Η παρέλαση «αναβάλλει» τα έργα στη Μ. Αλεξάνδρου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ