Μετρό Θεσσαλονίκης: Μπλόκο πολιτών για τα αρχαία της Βενιζέλου

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μπλόκο πολιτών για τα αρχαία της Βενιζέλου

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν 304 πολίτες της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων αντιδρώντας στην απόσπαση των αρχαίων, στο πλαίσιο των έργων για την κατασκευή του Μετρό, στον σταθμό Βενιζέλου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Στις 7 Σεπτεμβρίου οι αιτούντες ζήτησαν την έκδοση προσωρινής διαταγής για να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες, μέχρι τη συζήτηση της κυρίας υπόθεσης. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατατέθηκε στις 10 Αυγούστου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ζητούν να σταματήσουν οι σχετικές εργασίες από τις κατασκευάστριες εταιρείες Αττικό Μετρό ΑΕ και Άκτωρ ΑΤΕ, επειδή θεωρούν ότι προσβάλλεται η προσωπικότητα τους ισχυρίζονται ότι οι πράξεις είναι άδικες και παράνομες.

Υπέρ της συνέχισης του έργου τάχθηκαν, υποβάλλοντας πρόσθετες παρεμβάσεις, οι εξής: Ελληνικό Δημόσιο, δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Ένωση δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Αττικό Μετρό για αναβολή της εκδίκασης για την εκπροσώπηση της εταιρείας από δικηγόρο των Αθηνών.

Αναβολές ζήτησαν και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των φορέων της Θεσσαλονίκης για την προετοιμασία των πρόσθετων παρεμβάσεων.

Ορίστηκε νέα δικάσιμος για την ερχόμενη Δευτέρα. Οι δικηγόροι των κατοίκων ζήτησαν να απορριφθεί το αίτημα αναβολής. Ισχυρίστηκαν ότι οι κατασκευαστές “θέλουν να προχωρήσουν στην κατάτμηση των αρχαίων να δημιουργηθεί τετελεσμένο”.

Φωτογραφία αρχείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ