Μιχάλης Μήττας: Ποιος είναι ο δικηγόρος του συνδυασμού Αγγελούδη

Μιχάλης Μήττας: Ποιος είναι ο δικηγόρος του συνδυασμού Αγγελούδη

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Δεν τον «κούρασαν» οι πολυετείς σπουδές του. Δεν περιορίστηκε στις αγορεύσεις του στα δικαστικά έδρανα. Δεν σταμάτησε στη συνδικαλιστική του δράση σχετικά με τα δικηγορικά πράγματα. Και δεν επαναπαύθηκε στις προσωπικές του νίκες, σχετικά με τις αποκαλύψεις του στα νομικά ζητήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Μήττας, διεκδικεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές την ψήφο των πολιτών της Θεσσαλονίκης, ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» του Στέλιου Αγγελούδη.

Ο Μιχάλης Μήττας, γεννήθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην πόλη και αποφοίτησε το 2011 από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2016 έλαβε πτυχίο Πολιτικού Επιστήμονα από το ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Επιπλέον, είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης:

1. στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής του ΑΠΘ και

2. στην κατεύθυνση της Πολιτικής Ανάλυση του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Σήμερα, είναι Υπ. Διδάκτορας του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, ενώ μιλά 4 ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Είναι ο ιδρυτής της ΕΑΝΔΙΘ (Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης), έχει συμπληρώσει 10 χρόνια στη μάχιμη δικηγορία και εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, το 2021 ανέδειξε τα ταμειακά προβλήματα της προηγούμενης διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου και στη συνέχεια πρωτοστάτησε στον έλεγχο και αποκατάσταση των οικονομικών. Στις τελευταίες δικηγορικές εκλογές, εκλέχθηκε από τους συναδέλφους μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς, στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΘ

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η ανησυχία του για τη Θεσσαλονίκη έπαψε να περιορίζεται στα νομικά πράγματα της πόλης. Από το 2019, ο Μιχάλης Μήττας επέλεξε να συμμετάσχει ενεργά στα κοινά του κεντρικού δήμου, υποστηρίζοντας νομικά τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου σε θέματα τα οποία άπτονται του ενδιαφέροντος των Θεσσαλονικέων, όπως για παράδειγμα η μετατροπή της Πλατείας Ελευθερίας σε πάρκο μνήμης για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης. Επίσης, μεγάλη δημοσιότητα έλαβαν οι παρεμβάσεις του για τις κοπές δέντρων, ιδίως στην οδό Τσιμισκή, αλλά και οι προσφυγές του μαζί με τον Σπύρο Βούγια κατά της νομιμότητας αυτών.

Από το 2019 είναι μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Οικονομικών Ενισχύσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και από το 2022 μέλος ΔΣ του Οργανισμού Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δίπλα στον Στέλιο Αγγελούδη

Το 2023, ο Μιχάλης Μήττας αποφάσισε ότι θέλει και ο ίδιος να εκπροσωπήσει τους πολίτες στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Συντάχθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, και ανέλαβε το νομικό τμήμα του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη». Είχε μάλιστα πρωταρχικό ρόλο στην κατάθεση μήνυσης για τη διάρρηξη στα γραφεία του Στέλιου Αγγελούδη στις 11/7/2023.

«Βρίσκομαι στο πλευρό του Αγγελούδη γιατί είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ένα μεγάλο όραμα για την πόλη μας, αλλά και την ικανότητα να το υλοποιήσει» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μήττας για την επιλογή του και συμπληρώνει: «Η εμπιστοσύνη του Στέλιου, όπως και όλης της ομάδας, με τιμά. Η ευθύνη, όμως, είναι μεγάλη και το τρέξιμο διπλό. Προέχει ωστόσο η αλλαγή στην πόλη, η οποία θα έλθει με την επιτυχία του συνδυασμού στις εκλογές».

Στην προσπάθειά του να ακούσει τους Θεσσαλονικείς και τους προβληματισμούς τους, ο κ. Μήττας βρέθηκε σε διάφορα σημεία του κεντρικού δήμου.

Κατά τη διάρκεια των ζυμώσεων με συνεργάτες του και φυσικά με τους πολίτες, ο πολυσχιδής δικηγόρος πραγματοποίησε εκτεταμένες αναφορές στα ζητήματα καθαριότητας, συγκοινωνίας και κυκλοφοριακής συμφόρησης τα οποία όπως λέει «κρατούν στάσιμη την πόλη και όλους εμάς. Και αυτή τη στασιμότητα θέλω να ξεπεράσουμε. Να δώσουμε τέλος στη μιζέρια των τελευταίων ετών».

Στηρίζει μάλιστα με ζέση το πρόγραμμα του κ. Αγγελούδη και υποστηρίζει ότι η οδός Εγνατία στο κέντρο πρέπει να αναπλαστεί από τον Βαρδάρη, μέχρι και τα Πανεπιστήμια.

Σε ό,τι αφορά τον προσωπικό του στόχο, ο κ. Μήττας λέει ότι αν μη τι άλλο είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας.

«Τόσο στους δρόμους, όσο και στο δημαρχείο. Οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις του Δήμου θα επανεξεταστούν και συγχρόνως το νομικό πλαίσιο θα εφαρμοστεί στον δημόσιο χώρο», όπως τονίζει. 

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ο Μιχάλης Μήττας θέλει να κερδίσει μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο, για να παλέψει, όπως λέει, για μία καλύτερη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μιχάλης Μήττας: Τελευταία συνάντηση με κατοίκους της Θεσσαλονίκης πριν από την κεντρική του εκδήλωση

Συνάντηση Μήττα-Αγγελούδη με κατοίκους της ανατ. Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Μήνυση για τη διάρρηξη στα γραφεία του Στέλιου Αγγελούδη – Τι περιείχε το laptop που εκλάπη (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top