Μήνυμα για την πρόληψη σε μια κακοποιητική σχέση, σε λεωφορείο με το λογότυπο του Σοροπτιμισμού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μήνυμα για την πρόληψη σε μια κακοποιητική σχέση, σε λεωφορείο με το λογότυπο του Σοροπτιμισμού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε μια ξεχωριστή δράση που προωθεί τα μηνύματα πρόληψης σε μια κακοποιητική σχέση, με στόχο την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών προχώρησαν σήμερα στον Λευκό Πύργο, τα μέλη της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος.

Μήνυμα με αποδέκτες όχι μόνο τις γυναίκες, προκειμένου να προστατευτούν από την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και τους άντρες, για να γίνουν καλύτεροι σε μια σχέση απορρίπτοντας την κακοποίηση, προωθούν με τη δράση τους τα μέλη της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος (ΣΕΕ).

Με πρωτοβουλία της ΣΕΕ, τοποθετήθηκαν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ που θα διατρέχει την πόλη, αφίσες με το λογότυπο του Σοροπτιμισμού που περιέχουν μηνύματα για την πρόληψη σε μια κακοποιητική σχέση.

«Διάβασε τα σημάδια μιας τοξικής σχέσης, για να αποφύγεις την ενδοοικογενειακή βία. Ένταση, ζήλια, έλεγχος, απομόνωση, κριτική, σαμποτάζ, ενοχή, θυμός» αναφέρεται μεταξύ άλλων στα μηνύματα.

Μέλη της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, παραβρέθηκαν σήμερα στον Λευκό Πύργο παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που διεξήχθη στο πλαίσιο των 16ήμερων δράσεων ενάντια στην έμφυλη βία, με την πρόεδρο κ. Μερόπη Ορφανού, να τονίζει την ιδιαίτερη σημασία της πρόληψης.

«Πρόληψη που σημαίνει ότι θα βλέπουμε τα σημάδια μιας τοξικής σχέσης, ενός ανθρώπου ο οποίος είναι επιθετικός, είναι κατακτητικός, ζηλεύει, δεν θέλει γενικά τη συνεργασία με τη γυναίκα και αυτό καταλήγει σε πολύ άσχημη ενδοοικογενειακή βία, καταλήγει ίσως σε γυναικοκτονία και λέμε ότι πρέπει τα κορίτσια να προσέξουν να μην πέσουν σε τέτοιες σχέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ορφανού, μιλώντας στη συνέχεια για τη σημερινή δράση.

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά στο GRTimes η πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος:

Ο Διεθνής Σοροπτιμισμός, ο οποίος αποτελείται από 5 Ομοσπονδίες- της Ευρώπης (SI/E ), της Αμερικής ( SI/A), της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας ( SIGBI ), του Νοτιοδυτικού Ειρηνικού ( SISWP ), και της Αφρικής (SIAF)- είναι μία παγκόσμια οργάνωση εθελοντριών, οι οποίες δουλεύουν μαζί για να βελτιώσουν τις ζωές των γυναικών και των κοριτσιών.

Το δίκτυό που απαριθμεί περίπου 72.000 μέλη σε 121χώρες και περιοχές δραστηριοποιείται σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο για να εκπαιδεύσει, ενδυναμώσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τις γυναίκες και τα κορίτσια.

Οι δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται σε θέματα όπως η Βία Κατά των Γυναικών, Κανόνες Ασφαλών Συνθηκών Υγιεινής, Ανθρώπινη Διακίνηση (trafficking), Εκπαίδευση, Ηγεσία – οτιδήποτε επηρεάζει τις ζωές των γυναικών και των κοριτσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Με ειδικές ράμπες για ΑμεΑ θα λειτουργούν από σήμερα 14 καταστήματα στο κέντρο (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν ομήρους μετανάστες σε διαμέρισμα και τους εκβίαζαν

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top