Μπογιατζίδης για Παπανικολάου: Έγιναν δύο προσλήψεις στην ΩΡΛ κλινική-Δεν έκλεισε και δε θα κλείσει

Μπογιατζίδης για Παπανικολάου: Έγιναν δύο προσλήψεις στην ΩΡΛ κλινική-Δεν έκλεισε και δε θα κλείσει

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Τρεις θα είναι πλέον οι γιατροί που θα υπηρετούν στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Όπως επιβεβαιώνει στο GRTimes ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, «ήδη, από εχθές, ολοκληρώθηκε η πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών στην ΩΡΛ κλινική».

Σύμφωνα με τον κ. Μπογιατζίδη, «από τη χθεσινή ημέρα έγιναν όλες οι προσπάθειες προκειμένου να τοποθετηθεί επικουρικός εξιδεικευμένος ωτορινολαρυγγολόγος, ενώ σήμερα εκδίδεται και η δεύτερη απόφαση, η οποία σχετίζεται με την πρόσληψη ενός ακόμη γιατρού».

Όπως μάλιστα ανέφερε κατηγορηματικά ο ίδιος, «η κλινική δεν έκλεισε και δεν πρόκειται να κλείσει. Αντίθετα, ενδυναμώθηκε με τις προσλήψεις αυτές».

Θυμίζουμε ότι όπως έγραψε χθες (23/5) το GRTimes, ο διευθυντής της κλινικής ΕΣΥ είχε παραιτηθεί, ενώ στις 10 Ιουνίου φεύγει ένας επικουρικός Ωτορινολαρυγγολόγος, ο οποίος έχει λάβει το υπόλοιπο των ημερών της άδειάς του. Αποτέλεσμα, είναι να έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό, καθώς στην ΩΡΛ κλινική του Παπανικολάου απέμενε μόλις ένας γιατρός.

Σχετικά με το παραπάνω και αναφερόμενος στην εφημερία της κλινικής ΩΡΛ του νοσοκομείου, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ ξεκαθάρισε ότι «τα τυχόν προβλήματα που προέκυψαν, καλύφθηκαν με την αλλαγή εφημερίας από το νοσοκομείο “Γεννηματά”».

Ο ίδιος ακόμη τόνισε πως «όποτε παρουσιαστεί οποιαδήποτε ανάγκη και υπάρχει ιατρικό προσωπικό που να έχει υποβάλλει τα χαρτιά του προκειμένου να προσληφθεί, τότε αυτό συμβαίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τις ανάγκες, τις καλύπτουμε είτε με επικουρικό προσωπικό, είτε με συμβάσεις».

ΕΝΙΘ: Συνεχώς μειωμένη κρατική χρηματοδότηση

Στην αντίπερα όχθη και σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) κάνει λόγο για «υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς».

Όπως επιπλέον αναφέρουν τα μέλη της ΕΝΙΘ, «την πορεία διάλυσης της ΩΡΛ κλινικής, ακολουθούν δεκάδες κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης», ενώ μιλώντας για τη λειτουργία των νοσοκομείων, τονίζεται ότι αυτή γίνεται «με βάση την πολιτική που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, με τη συνεχώς μειωμένη κρατική χρηματοδότηση και τη λειτουργία των δημοσίων δομών σαν Ανώνυμες Εταιρείες με κριτήριο το κέρδος».

Στην ίδια ανακοίνωση, συμπληρώνεται ότι οι ασθενείς αντιμετωπίζονται ως πελάτες και οι εργαζόμενοι ως άτομα χωρίς δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Ένας γιατρός απέμεινε για ολόκληρη την ΩΡΛ του «Παπανικολάου»-Έκκληση για προσλήψεις

Δίκη αγγειοχειρουργού: «Υποδείκνυε εμένα ως ύποπτο» κατέθεσε ο σύζυγος της 36χρονης

Θεσσαλονίκη-ΜΟΕ: Ιατρικό λάθος επικαλέστηκε αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας

Θεσσαλονίκη: Αναβιώνει στο ΜΟΕ η δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας με δράστη ειδικευόμενο αγγειοχειρουργό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top