Νίτσας: Αναγκαία η ενοποίηση της ΠΦΥ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Νίτσας: Αναγκαία η ενοποίηση της ΠΦΥ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στα ευρήματα της νέας έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αλλά και στην πορεία του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως, μεταξύ άλλων, τόνισε ο κ. Νίτσας η γενική δυσαρέσκεια των πολιτών έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με το 2019, ενώ οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες είναι ικανοποιημένοι για το πώς ανταποκρίθηκε το σύστημα υγείας και ο ιατρικός κόσμος στην πανδημία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που αφορούν στον εμβολιασμό των πολιτών, αλλά και των γιατρών στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ τόνισε την ανάγκη για ενοποιημένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ ερωτηθείς για την επιφυλακτικότητα που καταγράφεται για τους εμβολιασμούς ήταν ξεκάθαρος:  «Το δίλημμα δεν είναι “να κάνω ή να μην κάνω το εμβόλιο”, αλλά “να εμβολιαστώ για να προστατευτώ ή να κολλήσω κορωνοϊό». Και κάλεσε τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν πειστεί ακόμη για τη σημασία του εμβολισμού, «να ρωτήσουν τους γιατρούς τους» οι οποίοι -σύμφωνα και με την έρευνα- έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό πλέον του 90%.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Νίκος Νίτσας στη Μαρία Σαμολαδά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρευνα ΙΣΘ: Πρωτιά για τη Θεσσαλονίκη στους εμβολιασμούς άνω των 65

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ