Νοσοκομειακοί γιατροί: Να διεκδικήσει ο κόσμος την υγεία και τη ζωή των παιδιών του (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Νοσοκομειακοί γιατροί: Να διεκδικήσει ο κόσμος την υγεία και τη ζωή των παιδιών του (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κινητοποίηση έξω από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν νοσοκομειακοί γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για τις τραγικές όπως λένε ελλείψεις και υποστελέχωση στις δημόσιες δομές υγείας για τον παιδιατρικό πληθυσμό – Κάλεσμα στον λαό να διεκδικήσει “την υγεία και τη ζωή των παιδιών του”.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Όπως λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί, τα θλιβερά περιστατικά της διακομιδής των παιδιών από Γρεβενά, Κοζάνη και Δράμα προς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε Αθήνα και Πάτρα αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας, τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων, ακόμα και μικρών παιδιών.

Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, όπως έκαναν και την περασμένη Τρίτη στο Ιπποκράτειο, όπου μαζί με εκπροσώπους σωματείων και φορέων της πόλης, να ζητήσουν την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων, εξαιτίας των οποίων, όπως λένε, κινδυνεύει η ζωή των παιδιών.

Διαμαρτυρία

“Το σημερινό κάλεσμα δεν είναι διαμαρτυρία για την ταλαιπωρία του παιδιατρικού πληθυσμού, αλλά είναι μια έκκληση να διεκδικήσει ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, την υγεία και την ζωή και των παιδιών του” δήλωσε η Δάφνη Κατσίμπα, γενική γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, τον τελευταίο καιρό με την έξαρση της πανδημίας και τις αναπνευστικές λοιμώξεις, πολλά παιδιά κινδυνεύουν και όχι μόνο χρειάζονται νοσηλεία, αλλά κινδυνεύουν να χάσουν και τη ζωή τους, “να μην πούμε ότι την έχουν χάσει κιόλας”.

“Οι μεγάλες ελλείψεις όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τις υποδομές θα επιδεινωθούν, δεδομένου ότι έχει αποφασιστεί και το κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ” επισήμανε, προσθέτοντας ότι ο λαός πρέπει να διεκδικήσει την υγεία και τη ζωή των παιδιών”.

“Πρέπει να διεκδικήσουμε να γίνουν μονάδες, να γίνουν υποδομές στο ΕΣΥ, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να στηθούν μονάδες ΜΕΘ, δεδομένου ότι στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, έχουμε μόνο 10 κρεβάτια στο Ιπποκράτειο και αναγκάζονται πολλές φορές να ψάξουν κρεβάτια στην Πάτρα, στην Αθήνα και όπου βρουν, προκειμένου να στείλουν ένα παιδάκι να σώσουν τη ζωή του” είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κατσίμπα:

Από την πλευρά της, η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Δ.Σ του σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, δήλωσε πως αυτό που γίνεται με τις παιδιατρικές κλινικές, δείχνει καθαρά πως το κράτος αντιμετωπίζει την υγεία συνολικά του λαού.

Οι γιατροί ζητούν μεταξύ άλλων:

·        Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·        Εδώ και τώρα ενίσχυση των ΜΕΘ παίδων και νεογνών για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών του παιδιατρικού πληθυσμού, με ουσιαστική αύξηση του αριθμού τους για την Βόρεια Ελλάδα και την στελέχωση τους με το επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό.

·        Μέριμνα για άμεση ανάπτυξη υποδομών και εκπαίδευση επιστημονικού δυναμικού στον τομέα των εξειδικεύσεων της παιδιατρικής. Αύξηση των κέντρων εκπαίδευσης για τις ήδη υπάρχουσες εξειδικεύσεις της νεογνολογίας, εντατικολογίας και λοιμωξιολογίας.

·        Ανάπτυξη ολοκληρωμένου και επαρκούς κρατικού δικτύου παιδικής προστασίας.

·        Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την εφημεριακή αποζημίωση του υγειονομικού προσωπικού. Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα προ των περικοπών και 10% αύξηση επί αυτών.

·        Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Δημόσια Υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία της ΕΝΙΘ στο Ιπποκράτειο-Μεγάλες ελλείψεις στα παιδιατρικά τμήματα

Ιπποκράτειο: Σεμινάρια για ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις

Γ. Καραγιάννης: Θέλουμε να κριθούμε από το έργο μας, δεν πρόκειται να μπολιάσουμε με το δηλητήριο του διχασμού τους πολίτες

Πώς ο πληθωρισμός επηρεάζει τους πολίτες στην Ευρώπη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top