Νοτοπούλου σε Ζέρβα: Θα είστε ο δήμαρχος που ξήλωσε την ιστορία

Νοτοπούλου σε Ζέρβα: Θα είστε ο δήμαρχος που ξήλωσε την ιστορία

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Για «έγκλημα απέναντι στη Θεσσαλονίκη, στην ιστορία και τον πολιτισμό που θα φέρει και την υπογραφή του δημάρχου», έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στο δημοτικό συμβούλιο, η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», ασκώντας κριτική στον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

“Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο έγκλημα που επιχειρείται εσείς και τα κυβερνητικά στελέχη στα αρχαία της Βενιζέλου”, ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας ότι έχει υπάρξει ένα “κύμα αντιδράσεων”, όχι μόνο από αρχαιολόγους αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

“Σας δηλώνουμε και από αυτό το βήμα, ότι στο ψευτοδίλημμα «ή αρχαία ή μετρό», η παράταξή μας και η πόλη ολόκληρη απαντά: Και αρχαία και μετρό. Δεν θα μας βρείτε απλά απέναντί σας αλλά η πόλη θα κρατήσει τα αρχαία, θα αποκτήσει και μετρό και εσείς θα μείνετε στην ιστορία απλά ως ο δήμαρχος και η κυβέρνηση που θέλησαν να ξηλώσουν την Ιστορία. Όμως η Ιστορία και ο Πολιτισμός δεν ξηλώνονται», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι, η Κατερίνα Νοτοπούλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη, με φόντο «Έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου».

 

(σ.σ. κεντρική φωτογραφεία αρχείου)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ