Ο «στόχος-παιχνίδι» για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

Ο «στόχος-παιχνίδι» για την καταπολέμηση του ντόπινγκ
Στέλλα Βενέρη

Είναι μια συνηθισμένη Τρίτη και εσύ αποφασίζεις να ξεκινήσεις ομαδικά μαθήματα cross fit στο γυμναστήριο κοντά στη γειτονιά σου. Την ώρα που συνομιλείς με τη γραμματεία του γυμναστηρίου, βλέπεις λίγο πιο πέρα αρκετά άτομα συγκεντρωμένα, γεμάτα ενθουσιασμό, που περιμένουν να ξεκινήσει το μάθημα. Σε κάποιον απ’ αυτούς, ενώ βγάζει το χέρι από τις τσέπες του, παράλληλα του πέφτει στο πάτωμα και ένα “ύποπτο” σακουλάκι. Τι αποφασίζεις να κάνεις;

Ένα δίλημμα στο οποίο ο αγωνιστικός αθλητής ή εκείνος που αθλείται για αναψυχή καλείται να απαντήσει στο εκπαιδευτικό παιχνίδι, μέρος του ερευνητικού προγράμματος “GAME”. Το “TARGET” αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο που στοχεύει στη καταπολέμηση του ντόπινγκ μέσα από ένα διαδραστικό, ατομικό, διαδικτυακό παιχνίδι. Ο Βασίλειος Μπαρκούκης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, μιλώντας στο GRTimes.gr, λέει χαρακτηριστικά ότι η εκπαίδευση γύρω από το ντόπινγκ είναι ελλιπής -έως και ανύπαρκτη. “Πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει πρόβλημα. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερους αθλητές και αθλούμενους να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις όταν έρχονται αντιμέτωποι με διλήμματα που αφορούν το ντόπινγκ”.

Οι προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν, μέσα από τους παραδοσιακούς τρόπους εκπαίδευσης κατά του ντόπινγκ δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αποκαλύπτει ο κ. Μπαρκούκης. Περίπου εννέα χρόνια πριν, το 2011, έπειτα από συγκέντρωση αρκετών δεδομένων γύρω από το ντόπινγκ και με την παράλληλη κατανόηση των αιτιών που οδηγούν έναν αθλητή να ντοπαριστεί, γεννήθηκε η ιδέα της εκπαίδευσης ώστε να υπάρξει η σωστή πρόληψη. “Είχαμε δοκιμάσει δύο εκπαιδευτικά εργαλεία που ακολουθούν παραδοσιακές πρακτικές και είδαμε ότι πολλοί από τους αθλητές αισθάνονταν ότι μια τέτοια εκπαίδευση δεν τους αφορά. Έλεγαν γιατί εγώ να χάσω χρόνο ασχολούμενος με το ντόπινγκ ενώ είναι κάτι το οποίο δεν με απασχολεί. Το πρόβλημα όμως σε αυτή τη κατάσταση δημιουργόταν, όταν μετά από δύο με τρία χρόνια, έρχονταν αντιμέτωποι με τέτοια διλήμματα. Αλλά ήταν ανεκπαίδευτοι και δεν ήξεραν πως να το διαχειριστούν” αναφέρει.

Έρευνα του 2010 αποκαλύπτει ότι ένα 10% των ελεύθερων αθλούμενων είχε κάνει χρήση ουσιών ντόπινγκ κάποια στιγμή στη ζωή του. Μετά από 6 χρόνια, το ποσοστό αυτό είχε ανέλθει στο 20% και παρουσιάζεται διαρκώς μια αυξητική τάση. “Αν αυτό το ποσοστό, συνδυαστεί και με την επικρατούσα αντίληψη ότι όλα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με φάρμακα, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ποσοστό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Φαίνεται πως πολλοί γονείς αλλά και παιδιά εκπαιδεύονται με τη νοοτροπία που λέει ότι μπορούν να πετύχουν οτιδήποτε με τη χρήση συμπληρωμάτων. Μια τέτοια αποδοχή μπορεί να οδηγήσει πολύ εύκολα κάποιον στο να χορηγηθεί ουσίες ντόπινγκ κάποια στιγμή”, υπογραμμίζει ο κ. Μπαρκούκης.

Τα “πρότυπα” ομορφιάς και ελκυστικότητας

Ένα scroll down στην αρχική σελίδα του instagram – ή ακόμα και στην αναζήτηση άλλων προφίλ- είναι αρκετή. Αρκετή για εκείνους που διαμορφώνουν τα πρότυπα καλαισθησίας και ελκυστικότητας. Μοντέλα, influencers, άνθρωποι της διπλανής πόρτας ξαφνικά – ή και όχι- αποκτούν την εικόνα του ιδανικού, του αξιοζήλευτου, εκείνου του τέλεια γραμμωμένου σώματος. “Τα στερεότυπα του τέλειου σώματος, προβαλλόμενα και μέσα από τα social media, καθιστούν απαραίτητη την εφαρμογή της συγκεκριμένης εκπαίδευσης. Εκείνο που επιλέγουν να αγνοήσουν ή δεν το γνωρίζουν καν είναι το γεγονός πως ακόμα και τα πιο εξαιρετικά γραμμωμένα ή μυώδεις σώματα αποτελούν προϊόν φωτομοντάζ. Επομένως, δημιουργούνται μη ακριβή πρότυπα καθιερώνοντας την αντίληψη στους νέους έφηβους αλλά και ενήλικες ότι πρέπει να αποκτήσουν ένα ωραίο σώμα. Και ακριβώς επειδή αυτό το μοτίβο συνεχίζεται, πιθανότατα στο μέλλον θα είναι ακόμα περισσότεροι οι νέοι που θα επιδιώκουν την απόκτηση τέτοιου γραμμωμένου σώματος. Αυτή η συγκεκριμένη νοοτροπία αποτελεί τον δεύτερο κυρίαρχο λόγο που επισημαίνει την ανάγκη εκπαίδευσης κατά του ντόπινγκ».

Τι είναι όμως το ντόπινγκ

Η καταπολέμηση του ντόπινγκ αφορά τη μη χρήση συγκεκριμένων ουσιών που είναι απαγορευμένες από τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο ανακοινώνεται μια λίστα που περιέχει τις ουσίες που είναι απαγορευμένες ή όχι. Το παράδοξο βέβαια, όπως περιγράφει ο κ. Μπαρκούκης, είναι το εξής: Πολλά σκευάσματα συμπληρωμάτων διατροφής, για παράδειγμα όπως είναι οι πρωτεΐνες, μπορεί να είναι νοθευμένες με παράνομες ουσίες, δηλαδή μπορεί να περιέχουν τεστοστερόνη. Σε μελέτες αναφέρεται ότι το 25-30% των σκευασμάτων που ελέγχθηκαν δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και περιείχαν ουσίες που δεν αναγράφονταν στην ταμπέλα. Γεγονός που έχει δύο ερμηνείες “είτε κάποιες εταιρείες το πράττουν επίτηδες ώστε τα σκευάσματά τους να είναι πιο αποτελεσματικά, είτε κατά τη διάρκεια της παραγωγής γίνεται κάποιο λάθος. Μπορεί για παράδειγμα, στην ίδια γραμμή παραγωγής ενός φαρμακευτικού σκευάσματος που περιέχει τεστοστερόνη, να παρασκευάζεται και η πρωτεΐνη».

Οι νέες τεχνολογίες…εργαλείο εκπαίδευσης

Αναγκαία καθίσταται η χρήση των νέων τεχνολογιών στην καταπολέμηση του ντόπινγκ σχολιάζει ο κ. Μπαρκούκης. Το “σοβαρό παιχνίδι” που καλούνται να παίξουν οι νέοι και νέες περιλαμβάνει δέκα παιδαγωγικά σενάρια, που είναι ρεαλιστικά και εμπλέκουν τους χρήστες σε κρίσιμες καταστάσεις οι οποίες θα τους βοηθήσουν να αλλάξουν την αντίληψή τους. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι προσφέρει πέντε σενάρια για τους αθλητές αγωνιστικού αθλητισμού και πέντε για τους ελεύθερα αθλούμενους. “Θεωρούμε ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για εκείνους που είναι άνω των 16 ετών και έχουν ενεργή ενασχόληση με τον αθλητισμό, είτε σε αγωνιστικό επίπεδο ή για λόγους αναψυχής. Μέσα από το παιχνίδι μπορούν να κατανοήσουν κάποιες ηθικές έννοιες, τη σύνεση, τις στάσεις που πρέπει να κρατούν απέναντι στο ντόπινγκ”.

Οι παίκτες καθώς θα απαντούν στα διλήμματα κερδίζουν περισσότερους ή λιγότερους πόντους. Η βαθμολογία βοηθάει στη διαδικασία της αξιολόγησης του παιχνιδιού, πόσο εύχρηστο είναι, πόσες φορές έπαιξαν και σε ποιο βαθμό εξοικειώθηκαν με το παιχνίδι. Ωστόσο, ο κ. Μπαρκούκης συμπληρώνει ότι ο ουσιαστικός λόγος είναι η ανατροφοδότηση του ίδιου του παίκτη. «Ολοκληρώνοντας ένα σενάριο να είναι σε θέση να ξέρει αν απάντησε με τον επιθυμητό ή όχι τρόπο στα διλήμματα που του τέθηκαν και να του δοθεί η ευκαιρία, αν δεν είχε υψηλό σκορ, να ξαναπαίξει με σκοπό την αυτοβελτίωσή του. Άλλωστε γι’ αυτό και ανήκει στη κατηγορία των εκπαιδευτικών παιχνιδιών”.

Η τελική έκδοση του παιχνιδιού έχει μεταφραστεί σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, ελληνικά, ρουμάνικα και λιθουανικά) με στόχο την επίτευξη της διάδοσής του σε ευρύτερο κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά και για να παίξετε το παιχνίδι πατήστε  εδώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19:1328/10

Κορωνοϊός: Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο Αρκουμανέας Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

19:1028/10

Υποθαλάσσιο τούνελ θα ενώνει Γερμανία – Δανία Διεθνή ,ΕΕ

19:0028/10

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στη Σερβία Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:5028/10

Ο χάρτης του κορωνοϊού – Νέο αρνητικό ρεκόρ για τη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:4028/10

Ανακοινώνει νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού ο Μακρόν Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:3028/10

Ξάνθη: Βγήκε από το αμάξι και προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης… με τα πόδια Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

18:2028/10

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 1.547 κρούσματα – 10 νέοι θάνατοι Ελλάδα ,Σημαντικά

18:1028/10

Αποζημιώσεις υπαλλήλων για αναστολή εργασίας ζητά η ΠΕΔΚΜ Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

18:0028/10

Κορωνοϊός: Σε απομόνωση ο Ντόναλντ Τουσκ Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:5028/10

Έφτασε και στην Αττική η κακοκαιρία «Κίρκη» Ελλάδα

17:4028/10

Σάμος: Βύθισαν… τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Σημαντικά

17:3028/10

Ιράν – Κορωνοϊός: Ρεκόρ 415 θανάτων σε ένα 24ωρο Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:2028/10

Επίθεση με βιτριόλι: Στο φως νέα στοιχεία της υπόθεσης Κοινωνία

17:1028/10

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές και μηνύσεις για απόπειρα παρέλασης Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

17:0028/10

Η ΝΔ αποχαιρετά τον Χαράλαμπο Παπαδόπουλο Κόμματα ,Πολιτική

16:5028/10

Κίρκη: «Σάρωσε» τη Σούγια της Κρήτης (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

16:4628/10

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν τιμά την ελληνική Επέτειο (ΦΩΤΟ) Αθλητισμός

16:4028/10

Εορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» στον Δ. Ωραιοκάστρου Δήμοι

16:3028/10

Βίντεο του ΓΕΣ για το έπος του 1940 Ελλάδα

16:2028/10

Αττική: Πρωταθλήτρια στα πρόστιμα στους… ξενύχτηδες Κοινωνία

16:1228/10

Με τσίπουρα και καφέδες η 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

16:1028/10

Φυλακές Τρικάλων: Απ’ όλα είχε ο… μπαχτσές Κοινωνία

16:0028/10

Σέρρες: Εξιχνιάστηκε κλοπή 9.500 ευρώ από κατάστημα Χωρίς κατηγορία

15:5028/10

ΝΔ: «Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας η σημερινή» Ελλάδα ,Πολιτική

15:4028/10

Αθ. Τσακρής: Τώρα μπαίνουμε στο πραγματικό επιδημικό κύμα κορωνοϊού Ελλάδα ,Κορωνοϊός

15:3928/10

Νεκροί 2 kitesurfers στην Ρόδο – Τους παρέσυραν οι άνεμοι Κοινωνία

15:3028/10

Μήνυμα του δημάρχου Αριστοτέλη για την Επέτειο του «ΟΧΙ» Β.Ελλάδα ,Δήμοι

15:2928/10

ΕΕ: Η Κομισιόν ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της πανδημίας Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

15:2728/10

Μητσοτάκης: Να επιστρατεύσουμε τις αρετές που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη Πολιτική ,Σημαντικά

15:2028/10

Σουφλί: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών Ελλάδα

15:1028/10

Γιγάντια ελληνική σημαία στον Υμηττό για την 28η Οκτωβρίου Ελλάδα

15:0028/10

Στα «γαλανόλευκα» το σιντριβάνι της Ομόνοιας (ΦΩΤΟ) Δήμοι ,Ελλάδα

14:5228/10

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα τεστ των συνεργατών της Ν. Κεραμέως Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:5228/10

Ζέρβας: Γιορτάζουμε την Ελλάδα που ξέρει να μάχεται Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:5028/10

19 χρόνια αήττητη από Γερμανούς η Γιουνάιτεντ! Αθλητισμός

14:4928/10

Βεβήλωσαν το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες Κοινωνία

14:4028/10

Λίβανος και Ισραήλ συνομιλούν για τα θαλάσσια σύνορα Διεθνή

14:3528/10

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι θάνατοι στην Ελλάδα – Στους 600 οι νεκροί Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

14:3028/10

Βαρβιτσιώτης: Οι Έλληνες ενωμένοι δεν έχασαν ποτέ! Πολιτική

14:2428/10

Πορτμπαγκάζ «τιγκαρισμένο» με 72 κιλά κάνναβης Κοινωνία

14:2028/10

Αναστασιάδης: Έξαρση των τουρκικών απειλών η επίθεση Ερντογάν στον Μακρόν Διεθνή

14:1028/10

Επτά προσαγωγές στο Σύνταγμα για απόπειρα κατάθεσης στεφάνου Κοινωνία

14:0828/10

Απ. Τζιτζικώστας: Το Έπος του ’40 συνεχίζει να μας εμπνέει Ελλάδα ,Περιφέρειες

14:0028/10

Ερντογάν: Οι χώρες της Δύσης θέλουν να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες Διεθνή

13:5528/10

Θεσ/νίκη: Ο δρομέας με τα γαλανόλευκα (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:4628/10

Τους εκπροσώπους των κομμάτων ενημερώνει αύριο ο Ν. Δένδιας Κόμματα ,Πολιτική

13:4528/10

Η λίστα με τα κλειστά σχολεία την Πέμπτη 29/10 λόγω κορωνοϊού Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:4028/10

28η Οκτωβρίου: Η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Κοινωνία

13:3028/10

Κορωνοϊός: Πάρτι, συνωστισμός και παραβιάσεις ωραρίων Ελλάδα ,Κορωνοϊός

13:3028/10

Πάτρα: Έκαναν παρέλαση παρά την απαγόρευση (VIDEO) Κοινωνία

13:2128/10

Ένταση στο Σύνταγμα – Επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη Κοινωνία

13:1828/10

Τουρκία: Κινείται δικαστικά εναντίον του Charlie Hebdo Διεθνή

13:1528/10

Οικονόμου: Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα υπέρτατης θυσίας και ανυπολόγιστου ηρωισμού Πολιτική

13:1528/10

Μήνυμα Εμ. Καρρά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Β.Ελλάδα ,Δήμοι

13:1028/10

Κορωνοϊός: Θετικός ο γιος της Φ. Γεννηματά Κόμματα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:0228/10

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος Κόμματα ,Πολιτική

13:0028/10

Ν. Δένδιας: Τιμή σε όσους υπερασπίσθηκαν την εδαφική μας ακεραιότητα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

12:5628/10

Μητσοτάκης: Στο υποβρύχιο «Κατσώνης» – Το «ευχαριστώ» για τις αόρατες ασπίδες Πολιτική

12:4728/10

Θεσ/νίκη: Αστυνομικά μπλόκα στις αυτοσχέδιες παρελάσεις (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:4528/10

Β.Κικίλιας: Η Ελλάδα δεν γονατίζει, η Ελλάδα θα μείνει όρθια σε κάθε δοκιμασία Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

12:3428/10

Κορωνοϊός: Δέκα κρούσματα στο «Θεραπευτήριο Αθηνών» Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:3028/10

Τσίπρας: Να προασπίσουμε τον αγώνα του ’40 στις νέες απειλές Πολιτική

12:2628/10

Προγνωστικά: Με το combo της Τσέλσι και τον διπλασιασμό στο Μάντσεστερ Αθλητισμός

12:1528/10

Πλακιωτάκης: Σήμερα θα ξέρουμε τι έγινε με το “Καλλιστώ” Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:0028/10

Γεννηματά: Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά Κόμματα ,Πολιτική

11:5228/10

Κορωνοϊός: Ακόμα πέντε νεκροί στην Ελλάδα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:4628/10

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία των «Ενωμένων Μακεδόνων» (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:4528/10

Θεσ/νίκη: Επεισόδια στην Ηλιούπολη- Τραυματίστηκε αστυνομικός (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:4528/10

Συμφωνία για το lockdown θέλει να κάνει η Μέρκελ με τους ηγέτες των κρατιδίων Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

11:4528/10

Πώς να καλύψει τις απουσίες; Αθλητισμός

11:3428/10

Γ’ Σώμα Στρατού: Το μήνυμα της ΠτΔ για την 28η Οκτωβρίου (ΦΩΤΟ+VIDEO) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

11:3028/10

Γ. Αγγελοπούλου: Εκδηλώσεις έκπληξη για το 2021 και συλλεκτικά νομίσματα Ελλάδα

11:1528/10

Μόσιαλος: Τα κρούσματα είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:1328/10

Το μήνυμα του πιλότου F-16 για την 28η Οκτωβρίου (VIDEO) Ελλάδα ,Σημαντικά

11:0128/10

Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

11:0028/10

ΗΠΑ: Χάκαραν το προεκλογικό site του Τραμπ Διεθνή ,Πολιτική

10:4828/10

Μισέλ: Η ΕΕ θα αξιολογήσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας πριν το τέλος του έτους Διεθνή ,ΕΕ ,Σημαντικά

10:4528/10

Στο Καστελλόριζο η μεγαλύτερη ελληνική σημαία Κοινωνία

10:3228/10

Συνελήφθη ο πλοίαρχος του Maersk Launceston για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

10:3028/10

Δενδροπόταμος: Συνελήφθη 52χρονη για περισσότερα από 20 κιλά κάνναβη Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

10:3028/10

Τζόκερ: Στην Παραμυθιά το «χρυσό» δελτίο Κοινωνία

10:1928/10

Κακοκαιρία «Κίρκη»: Δυνατοί άνεμοι, αφρικανική σκόνη και βροχή στα νότια Ελλάδα ,Σημαντικά

10:1528/10

Θ. Καράογλου: Λέμε «ΟΧΙ» σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα Β.Ελλάδα ,Πολιτική

10:0028/10

Μήνυμα στην Τουρκία από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην Ημερήσια Διαταγή για την 28η Οκτωβρίου (V... Ελλάδα ,Κοινωνία

09:5628/10

Στο υποβρύχιο Παπανικολής ο Κ. Μητσοτάκης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

09:4528/10

Covid: Σοκ στην Ισπανία από τον ημερήσιο αριθμό νεκρών Διεθνή ,Κορωνοϊός

09:3028/10

Ο Αντώνης Κανάκης πρωταγωνιστής στην καμπάνια των Ενεργών Μπαμπάδων (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1828/10

Εξαδάκτυλος: Ώρες από το κόκκινο απέχει η Θεσσαλονίκη Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

09:1528/10

Στ. Καλαφάτης: Ναι μας λείπει η παρέλαση αλλά… Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Πολιτική

09:0028/10

Κυκλοφορεί ο μεγάλος δίσκος με τίτλο «Άλμπουμ» του Χάρη Μακρή Ελλάδα

08:5428/10

Μια συγκέντρωση σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:4528/10

Ποια είναι τα σενάρια για την επόμενη μέρα του κορωνοϊού Ελλάδα ,Κορωνοϊός

08:3528/10

Τουρκία: Έξαλλη με τον ημίγυμνο Ερντογάν του Charlie Hebdo (ΦΩΤΟ) Διεθνή ,Σημαντικά

08:3028/10

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Λήγει στις 31/10 η προθεσμία Χωρίς κατηγορία

08:2028/10

Ella Fitzgerald: Βρέθηκε η «χαμένη ηχογράφηση» του 1962 Πολιτισμός

08:1028/10

Μεσόγειος Θάλασσα: 229.000 τόνοι πλαστικών διαρρέουν κάθε χρόνο Περιβάλλον

08:0428/10

Δερμιτζάκης: Μπορεί να ζήσουμε σκηνές Ιταλίας! Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:0028/10

Σαν σήμερα: Το ΟΧΙ των Ελλήνων-Μαρτυρίες από λογοτεχνικά κείμενα Ελλάδα ,Κοινωνία

07:5028/10

Φράγμα Χαβρία: Ενδιαφέρον από μεγάλους κατασκευαστές και ΕΥΑΘ Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:3528/10

Απόδραση σε Covid free προορισμό με φημισμένα πέτρινα γεφύρια και εθνικό δρυμό (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

07:2028/10

Τα γλυκά και τα ζαχαρωτά που τρελαίνουν τα παιδιά! Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

07:1428/10

28η Οκτωβρίου: Στη… σκιά του covid και χωρίς παρελάσεις Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:1028/10

«Κίρκη»: Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα Ελλάδα

07:0528/10

Το «ΟΧΙ» του 1940 σε σκίτσο του Νικολαΐδη Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:0028/10

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη Ελλάδα ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ