Ο Θεσσαλονικιός μάγειρας Ηλίας Κούτλας πάει από Άσσηρο-Λονδίνο με ένα… κλικ!

Ο Θεσσαλονικιός μάγειρας Ηλίας Κούτλας πάει από Άσσηρο-Λονδίνο με ένα… κλικ!

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Ο Ηλίας Κούτλας, o μάγειρας από τη Θεσσαλονίκη που πρωτογνωρίσαμε στο Master Chef μιλάει στο GRTimes για την μαγειρική, για την εκπομπή που παρουσιάζει στους Έλληνες ομογενείς, αλλά και για την οικογένειά του, την οποία- όπως λέει- βάζει πάνω απ’ όλα.

Στην νέα του συνεργασία με το καινούριο και ταχέως αναπτυσσόμενο κανάλι Greek TV London, το οποίο εκπέμπει παγκοσμίως, ο γνωστός μάγειρας Ηλίας Κούτλας παρουσιάζει εκπομπή μαγειρικής απευθυνόμενη προς τους Έλληνες της ξενιτιάς, κυρίως του Λονδίνου. Έτσι, ενώ ο ίδιος θα βρίσκεται στην Άσσηρο μαζί με την οικογένειά του, θα προβάλλεται στις οθόνες χιλιάδων ομογενών, διασκορπισμένων σε κάθε γωνιά του κόσμου, που θέλουν να πάρουν ιδέες μαγειρικής για γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα…

Η αγάπη του για την μαγειρική ξεκίνησε από τα νεανικά του χρόνια, όταν μαγείρευε μαζί με τις γιαγιάδες του, ενώ το αγαπημένο του φαγητό είναι τα αυγά με τηγανητές πατάτες. Στις συνταγές του, ακολουθεί την φιλοσοφία «όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά, γιατί η ζωή μας πρέπει να είναι απλή, όχι πολύπλοκη».

Μιλώντας για το πρώτο πιάτο που μαγείρεψε μόνος στα 16 του χρόνια, αναφέρει στο GRTimes ότι ήταν παστίτσιο χωρίς… κιμά, καθώς ξέχασε να τον βάλει! «Είχα μαγειρέψει κανονικά και τον κιμά, αλλά στο τέλος αφού έβαλα και τη μπεσαμέλ είδα ότι ο κιμάς είχε μείνει απ’ έξω».

Έκτοτε έχει κάνει μεγάλη πορεία στον χώρο της μαγειρικής, καθώς είχε περάσει στην “εικοσάδα” για το σπίτι του Master Chef το 2017, από όπου αποχώρησε οικειοθελώς. Σήμερα, δουλεύει στο εστιατόριό του «Monday to Friday» στη Σίνδο, ενώ παράλληλα έχει εκπομπή μαγειρικής στο Greek TV London με όνομα «SKG Food Stories», όπως και το ομώνυμο κανάλι του στο YouTube.

Τι έγινε στο Master Chef – «Πάνω απ’ όλα η οικογένεια»

Ο Ηλίας Κούτλας είχε καταφέρει να περάσει πρώτα στους 50 καλύτερους της Ελλάδας και έπειτα στην 20άδα για το σπίτι του Master Chef, αλλά ζήτησε να έχει το ελεύθερο της τηλεφωνικής επικοινωνίας με την οικογένεια του όσο ήταν μέσα στο παιχνίδι, το οποίο δεν μπορούσε να γίνει εφικτό λόγω του συμβολαίου που υπογράφουν οι διαγωνιζόμενοι. «Ως οικογενειάρχης δεν θα μπορούσα να μείνω στο παιχνίδι γιατί πρόκειται για εγκλεισμό», μας λέει, δικαιολογώντας την οικειοθελή του αποχώρηση. Ωστόσο, αναφέρει πως έφυγε “γεμάτος”, καθώς έκανε αυτό που ήθελε, αλλά δεν γινόταν να μείνει για τόσο καιρό μακριά από την οικογένειά του.

Πώς αποφάσισε να γίνει μάγειρας – youtuber

Η εμπειρία του από το Master Chef, αλλά και ένα «πέρασμα» που έκανε στην εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη «Κάντο όπως ο Άκης» στάθηκαν αφορμή να γνωρίσει τον χώρο της τηλεόρασης και των γυρισμάτων μιας εκπομπής, δίνοντάς του την ιδέα να δημιουργήσει κανάλι στο youtube με το όνομα «SKG Food Stories» το οποίο μετράει περίπου 4,5 χιλιάδες συνδρομητές. Όπως αναφέρει, τα παιδιά του τον βοηθάνε με μεγάλη όρεξη στο στήσιμο της εκπομπής. Ο Γιάννης, 14 ετών έχει αναλάβει τον ρόλο του… οπερατέρ ενώ η Γεωργία, 11 ετών του κάνει το μακιγιάζ.

«Σεμινάρια ελληνικής κουζίνας για νιόπαντρες Ελληνίδες του Λονδίνου»

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Κούτλας, σκοπεύει σύντομα να επισκεφτεί το Λονδίνο λόγω της δουλειάς του. «Τώρα συζητάμε να κάνουμε σεμινάρια ελληνικής κουζίνας στο Λονδίνο, εγώ το ονομάζω ‘’σεμινάρια για νιόπαντρες’’»καθώς όπως εξηγεί υπάρχει ζήτηση για ένα τέτοιο σεμινάριο για τον λόγο ότι «πολλές Ελληνίδες του Λονδίνου τα βρίσκουν σκούρα με την μαγειρική αφού παντρευτούν». Προσθέτει επίσης ότι γι’ αυτόν είναι ιδανικό να ταξιδεύει στο Λονδίνο για δουλειά, ενώ η βάση του παραμένει στην Άσσηρο.

«Έκανα το χόμπι μου δουλειά»

Ανάμεσα σε όλα τα παραπάνω, ο κ. Κούτλας δηλώνει με χαρά ότι έκανε το χόμπι του δουλειά, αναφερόμενος και στο εστιατόριό του «Monday to Friday» το οποίο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και ειδικεύεται στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα «Μου άρεσε σαν ιδέα και ήθελα να ανοίξω ένα εστιατόριο, και έτσι έκανα το χόμπι μου δουλειά», αναφέρει ο κ. Κούτλας. Μάλιστα, το όνομα εστιατορίου εξηγεί πως «προέκυψε από την φιλοσοφία της ζωής μας. Δουλεύουμε Δευτέρα με Παρασκευή ενώ τα Σαββατοκύριακα ξεκουραζόμαστε και από Δευτέρα ερχόμαστε ορεξάτοι».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top