ΟΑΣΘ: Oι εργαζόμενοι δεν πάνε σε σεμινάρια για τον covid 19

ΟΑΣΘ: Oι εργαζόμενοι δεν πάνε σε σεμινάρια για τον covid 19

Το είδατε αυτό πουθενά, σε επιχείρηση, να διοργανώνονται σεμινάρια για το προσωπικό και μάλιστα αμειβόμενα και, τελικά να μη γίνονται επειδή δεν υπάρχει προσέλευση; Σε επιχείρηση, όχι, στον ΟΑΣΘ, ναι, συμβαίνει.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, η διοίκηση του Οργανισμού, φρόντισε να γίνουν σεμινάρια σε ομάδες του προσωπικού,  για τα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 και το πρώτο ήταν προγραμματισμένο για αύριο, 19 Οκτωβρίου, αλλά….δεν θα πραγματοποιηθεί επειδή δεν υπάρχει συμμετοχή από πλευράς εργαζομένων.

Στον ΟΑΣΘ, συχνά- πυκνά, το Συνδικάτο και παρατάξεις εργαζομένων, καταγγέλλουν ότι τα μέτρα που παίρνει η διοίκηση για την προστασία του προσωπικού από τον κορωνοϊό, δεν είναι αρκετά και πως αυτός είναι ο λόγος που εντοπίζονται κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων κ.ο.κ.

Τελικά όμως τα μέτρα κατά του covid-19 είναι το πρόβλημα ή μήπως η κόντρα υπαλλήλων – διοίκησης, επειδή μάλιστα η δεύτερη δεν υπαναχωρεί σε απαιτήσεις και αιτήματα των συνδικαλιστών;

Το γεγονός είναι, ότι οργανώθηκαν αυτά τα υποχρεωτικά σεμινάρια, για τον κορωνοϊό, διαρκείας 18 ωρών, αμειβόμενα προς 5 ευρώ/ ώρα. Τα σεμινάρια, που είναι εκτός ωραρίου εργασίας, υποτίθεται ότι θα παρακολουθούσαν τέσσερα τμήματα υπαλλήλων, τρία οδηγών και, ένα διοικητικών.

Αύριο, όπως είχε προγραμματισθεί,  θα γινόταν από 9 π.μ. έως 2 μ.μ., το πρώτο σεμινάριο, μόνο που τελικώς ματαιώνεται  γιατί δεν υπάρχουν συμμετοχές. Και δεν υπάρχουν συμμετοχές, μάλλον επειδή η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική κατά την ημέρα που οι εργαζόμενοι έχουν ρεπό όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΟΑΣΘ.

Υποχρεωτικά, ξε- υποχρεωτικά τα σεμινάρια, αν οι υπάλληλοι δεν θέλουν να τα παρακολουθήσουν, προφανώς η διοίκηση δεν θα τους αναγκάσει με το ζόρι να το κάνουν. Οι εργαζόμενοι θέλουν τα σεμινάρια να γίνουν μέσα στις ώρες εργασίας, για να μη χάσουν το ρεπό τους και έτσι ο σχεδιασμός και η προετοιμασία πάει στράφι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ