Οριζόντια και ισοπεδωτικά τα μέτρα του νέου φορολογικού λένε έμποροι και βιοτέχνες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Οριζόντια και ισοπεδωτικά τα μέτρα του νέου φορολογικού λένε έμποροι και βιοτέχνες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Την απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη και τη θέσπιση αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ ζητούν οι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ΥΜΑΘ.

Για νομοσχέδιο το οποίο είναι πέρα έως πέρα άδικο καθώς στοχοποιεί την πολύ μικρή, την μικρή και την αυτοαπασχολούμενη επιχείρηση, επιβάλλοντας εξοντωτική φορολόγηση, έκαναν λόγο ελεύθεροι επαγγελματίες που συνέχισαν σήμερα τον χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Βαλασίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων νομού Θεσσαλονίκης, η φορολογία για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτηθεί είναι άδικη, ενώ η κυβέρνηση έχει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής “και δεν πρέπει να καταφεύγει σε τέτοιου είδους ισοπεδωτικά μέτρα”.

Δείτε τι δήλωσε αναλυτικά:

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μουτσογιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, δήλωσε πως το νομοσχέδιο πλήττει την μικρομεσαία επιχείρηση και τον αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία, ενώ επιφέρει οριζόντια μέτρα τη στιγμή πού κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική.

“Εμείς θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η μικρομεσαία επιχείρηση όπως και ο αυτοαπασχολούμενος έμπορος, αυτή τη στιγμή είναι αδικημένοι” είπε μεταξύ άλλων.

Μπροστά από το ΥΜΑΘ εκτός από εκπροσώπους και μέλη των Ομοσπονδιών Εμπόρων, Βιοτεχνών και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, όπως των οδηγών ταξί, συγκεντρώθηκαν και δικηγόροι, οδοντίατροι, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί, διαμαρτυρόμενοι επίσης ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους και οι δικηγόροι για το φορολογικό νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δικηγόροι Θεσσαλονίκης: Αποχή από τις δικαστικές αίθουσες και αυτή την εβδομάδα

Εκατοντάδες ταξί έξω από το ΥΜΑΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τα ταξί, ενάντια στο νέο φορολογικό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Χωρίς ταξί για 48 ώρες η Αθήνα-Κινητοποιήσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο

Χωρίς ταξί και σήμερα η Θεσσαλονίκη – Πόσο θα διαρκέσει η απεργία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top