Πατουλίδου: Το brand name της Θεσσαλονίκης είναι οι άνθρωποί της (ΦΩΤΟ)

Πατουλίδου: Το brand name της Θεσσαλονίκης είναι οι άνθρωποί της (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου

Για έναν απολογισμό του 2022 «πολύ γεμάτο» μίλησε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης του ΟΤΘ που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Επίσης, παρουσιάζοντας τον απολογισμό του ΟΤΘ για το 2022, η κυρία Πατουλίδου υπογράμμισε ότι πλέον η Θεσσαλονίκη τοποθετείται στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

«Η Θεσσαλονίκη είναι ένας ευλογημένος τόπος. “Πρωταγωνιστής” είναι το ίδιο το προϊόν», δήλωσε η Βούλα Πατουλίδου τονίζοντας ότι η πόλη έχει βρει τον τρόπο ώστε ο τουρίστας να μπορεί να βιώνει την εμπειρία και να γίνεται κομμάτι αυτής.

Σχετικά με τις αγορές στόχους, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το GRTimes, είναι οι ΗΠΑ ,«πιστεύουμε και αναμένουμε την απευθείας αεροπορική σύνδεση», είπε  χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΟΤΘ.

Στις αγορές -στόχους περιλαμβάνονται επίσης η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία κλπ. Όπως δήλωσε η Β. Πατουλίδου οι προκρατήσεις από Μεγάλη Βρετανία καταγράφουν αύξηση της τάξεως του 40% σε σχέση με πέρυσι και η ροή ξεκινάει από τον Απρίλιο,  ενώ αύξηση τουριστών αναμένεται και από Ισραήλ και Ολλανδία.

Δημοσιεύσεις σε παγκόσμια έντυπα

Για μια Θεσσαλονίκη η οποία τα τελευταία χρόνια κατακτάει πρωτιές και ενισχύει το brand της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Θεσσαλονίκη, πόλη της γαστρονομίας η οποία συγκαταλέγεται στις 10 top πόλεις για να επισκεφτεί κανείς, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Το περιοδικό TIMES αναφέρει τη Θεσσαλονίκη ως έναν από τους 50 καλύτερους προορισμούς για το 2022.

Η εφημερίδα The Guardian αναφέρει τη Θεσσαλονίκη στις 16 πιο ελκυστικές πόλεις, το δε CNN την 1η μέρα του 2023 κατατάσσει τη Θεσσαλονίκη στους 23 κορυφαίους προορισμούς.

Εδραίωση στη μετά covid εποχή

Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται στη μετά covid εποχή στον τομέα του τουρισμού, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος. «Ωριμάσαμε. Αντιληφθήκαμε τι χρειάζεται η πόλη, τι κάνει ο ανταγωνισμός», τόνισε ο κ. Θάνος.

Να σημειώσουμε ότι το «παρών» στην εκδήλωση δίνουν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχοι του Πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, φορείς της πόλης κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Αύριο η πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου για το 2023

ΟΤΘ: Το «πλούσιο» πορτφόλιο για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη – TCB: Έκοψε την ετήσια βασιλόπιτά του έπειτα από τρία χρόνια (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα: Ψηφιακή καμπάνια τουριστικής προβολής στο Ισραήλ

ΟΤΘ & Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Holiday World Show 2023

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: Διανύοντας τον μήνα αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top