Προς ανακοίνωση το Εθνικό Σχέδιο για φθηνότερο ρεύμα

Προς ανακοίνωση το Εθνικό Σχέδιο για φθηνότερο ρεύμα

«Ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές τοποθετώντας τις ανακοινώσεις ακόμη και στη σημερινή μέρα.

Επίσης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Η επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιηθεί ως γνωστόν 16-18 Μαΐου.

Εντός εξαμήνου master plan για την ανάπτυξη της ορεινής Ελλάδας

Η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων που ήδη τρέχουν για τους μικρούς ορεινούς δήμους της χώρας, μαζί με τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών αυτών, βρέθηκαν στην ατζέντα της σύσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 33 δημάρχους του Δικτύου Ορεινών Δήμων, «Το κοινό των Ορεινών», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνολικά, ο πρωθυπουργός πρότεινε τη διαδημοτική συνεργασία για την εφαρμογή των αναπτυξιακών εργαλείων που υπάρχουν στη διάθεση των δήμων και ανακοίνωσε και τη δημιουργία μιας πολύ μικρής ομάδας εργασίας, που εντός 6 μηνών θα εκπονήσει ένα master plan για την ορεινή Ελλάδα.

Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση της χρηματοδότησής τους, συνολικού ύψους 375 εκατ. ευρώ που λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι δήμοι (με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων) από το υπουργείο Εσωτερικών (243,36 εκατ. ευρώ) και από προγράμματα άλλων υπουργείων (125,6 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, 6,05 εκατ. από το Πράσινο Ταμείο και 367 χιλ. ευρώ από το ΠΑΑ Αγροτικής Ανάπτυξης).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά σε κάθε ζήτημα που τέθηκε, πρότεινε τη διαδημοτική συνεργασία για την εφαρμογή των αναπτυξιακών εργαλείων που υπάρχουν στη διάθεση των δήμων, ακόμη και με την αξιοποίηση σχεδίων Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, όπως αυτό που εφαρμόζει η Επιτροπή Μπένου στη Βόρεια Εύβοια.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και τη δημιουργία μιας πολύ μικρής ομάδας εργασίας, που εντός 6 μηνών θα εκπονήσει ένα master plan για την ορεινή Ελλάδα, το οποίο θα αποτελέσει έναν οδικό χάρτη αξιοποιήσιμο από όλους τους δήμους.

Αντισυνταγματικές οι περικοπές αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματικές τις μισθολογικές περικοπές των γιατρών του ΕΣΥ που έγιναν σύμφωνα με το νόμο 4093/2012. Συγκεκριμένα, με την 3/2022 απόφασή της έκρινε ότι παράνομα καταβάλλονταν μειωμένες οι αποδοχές στους ιατρούς ΕΣΥ (Πρωτοβάθμια Υγεία) λόγω των περικοπών που επέβαλε ο νόμος 4093/2012 (έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016).

Πριν την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου είχαν προηγηθεί δικαστικές αποφάσεις Πρωτοδικείων και Εφετείων που δικαίωναν τους γιατρούς, ήδη από το 2017.

Συγκινητικός αποχαιρετισμός από τον Ν. Παναγιωτόπουλο στον απερχόμενο Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ

Με μια φωτογραφία από την πρώτη συνεργασία τους «στην ηλιόλουστη Αλεξανδρούπολη το 2019» αποχαιρέτησε, με ανάρτησή στο Facebook ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τον απερχόμενο Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε τον Τζ. Πάιατ «έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδος» ενώ του ευχήθηκε «να συνεχιστεί η άψογη συνεργασία μας και από τη νέα θέση του στο U.S. Department of State».

«4 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακή κρίση» ανέβασε στο διαδίκτυο η ΝΔ

Η ΝΔ ανέβασε ένα βίντεο στο διαδίκτυο με τον τίτλο «4 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακή κρίση».

Στο πρώτο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να λέει ότι «η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παράλογη και παράνομη». Η ΝΔ απαντά στο βίντεο ότι η αλήθεια είναι πως «η ρήτρα αναπροσαρμογής ίσχυε και καθόλη την περίοδο που ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της χώρας».

Στο δεύτερο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να λέει τα εξής: «Δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Δεν το έχουν όλοι το ίδιο στην Ευρώπη και στον κόσμο. Εδώ λοιπόν, υπάρχει η ρήτρα Μητσοτάκη». Η ΝΔ απαντά: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής προβλέπεται από το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και έχει ενσωματωθεί στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία».

Στο τρίτο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται επίσης ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει τα εξής: «Το κύριο ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα να είναι η χειρότερη και η ακριβότερη; Η απάντηση είναι δύο λέξεις. Κυριάκος Μητσοτάκης». Η ΝΔ απαντά με ένα διάγραμμα που δείχνει ότι στις τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος η Ελλάδα είναι φτηνότερη από το μέσο όρο της ευρωζώνης, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Στο τέταρτο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται αρχικά από τον ΣΥΡΙΖΑ η Δώρα Αυγέρη να δηλώνει: «Ξέρετε όιτ δέχομαι τηλεφωνήματα από οικογένειες ασθενώς που έχουν ρεύμα στην πρίζα». Εμφανίζεται επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης να δηλώνει: «Με παίρνουν άνθρωποι στο πολιτικό γραφείο και μου λένε ότι μου κόβουν το ρεύμα».

Η ΝΔ απαντά με ένα διάγραμμα που δείχνει ότι οι αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος ήταν 233.000 το 2017, 220.000 το 2018. 172.000 το 2019, 186.000 το 2020, 168.000 το 2021 και 56.700 από την αρχή του 2022 έως σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοφία Ζαχαράκη: «Θερμαίνονται» σιγά -σιγά οι αφίξεις τουριστών

Η πνευμονική υπέρταση προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών σε όλο τον πλανήτη

Ουκρανία: Μπήκαν στο Αζοφστάλ οι Ρώσοι – Έριξαν και θερμοβαρική βόμβα (VIDEO)

Η Ράνια Σχίζα για την παράσταση «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top