Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Πέρασμα στη δεύτερη φάση εφαρμογής της

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Πέρασμα στη δεύτερη φάση εφαρμογής της

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας βρίσκεται ήδη, από τον περασμένο Ιούλιο, σε πλήρη εφαρμογή στους κλάδους των τραπεζών και των σούπερ-μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Από το ερχόμενο Σάββατο 1η Οκτωβρίου ξεκινά η απογραφική διαδικασία του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας που σηματοδοτεί το πέρασμα στη δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις υποχρεούνται μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου να υποβάλλουν τον ετήσιο πίνακα προσωπικού, στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, όπου καταχωρούν όλα τα στοιχεία, που νομίμως προβλέπονται, για τους εργαζόμενους που απασχολούν, με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από όλες τις επιχειρήσεις, για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας συμπεριλαμβανομένου του δανειζόμενου προσωπικού.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της περιόδου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, το ποσοστό εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας (δηλαδή το ποσοστό των εργαζομένων που χρησιμοποιούν την Κάρτα) είναι 94,74%. Στα σούπερ-μάρκετ είναι 95,93%, ενώ στις τράπεζες 91,15%.

Το γεγονός ότι το ποσοστό εφαρμογής δεν έχει φτάσει ακόμη στο 100% οφείλεται κυρίως στην εφαρμογή, ιδιαίτερα στις τράπεζες, του συστήματος της εξ αποστάσεως εργασίας, εξηγούν πηγές. Επισημαίνουν ακόμη ότι από 1ης Οκτωβρίου θα υπάρξουν έλεγχοι για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Βίντεο ντοκουμέντο με Τούρκους στρατοχωροφύλακες να στέλνουν μετανάστες στον Έβρο

Αφιερωμένο στην Ελλάδα το φετινό πρόγραμμα του Θεάτρου της Ερφούρτης

Το Ισραήλ θα περιθάλψει τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες σε ισραηλινά νοσοκομεία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top