Τα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ θα κατηγοριοποιούν ψηφιακά τους ασθενείς-Ποιος είναι ο στόχος

Τα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ θα κατηγοριοποιούν ψηφιακά τους ασθενείς-Ποιος είναι ο στόχος

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Σε μία νέα εποχή εισέρχονται τα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τα οποία αναβαθμίζονται ψηφιακά με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Κέντρο Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ), τα συνολικά 14 νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ θα εφαρμόζουν το σύστημα DRG έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όπως εξηγεί στο GRTimes ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, «πρόκειται για ένα υλικό το οποίο έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον πληροφορικό σύστημα των νοσοκομείων μας, προκειμένου να αποτυπώνει το πραγματικό κλινικό έργο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπογιατζίδη, το λογισμικό αυτό θα κατηγοριοποιεί τους ασθενείς δημιουργώντας μία βάση δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά, θα προκύπτουν από τη νοσηλεία τους. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιείται, σύμφωνα με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, «προκειμένου να διαχωρίζουμε τις κατηγορίες των περιστατικών που νοσηλεύονται».

Το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται ήδη από τις πρώτες ημέρες του 2023 στα νοσοκομεία της Βέροιας, της Νάουσας, την Έδεσσας και των Γιαννιτσών.

«Είναι χαρά μας, καθώς μια προσπάθεια η οποία “τρέχει” παγκοσμίως, πραγματοποιείται και στη δική μας ΥΠΕ», λέει σχετικά ο κ. Μπογιατζίδης, περιγράφοντας ακόμη ότι σύμφωνα με τις λειτουργίες του συγκεκριμένου συστήματος θα καταγράφεται «η κωδικοποίηση της νόσου που σχετίζεται με έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών νοσηλείας, έτσι ώστε να προκύπτει το κόστος της, αλλά και το πώς πρέπει να αποζημιώσουμε το εκάστοτε νοσοκομείο μας που περιθάλπει τον ασθενή».

Τα δεδομένα που θα συγκεντρώνονται θα αφορούν «κάθε τμήμα, κλινική και νοσοκομείο και θα προκύπτει μία πλήρη αποτύπωση του παραγόμενου έργου», εξηγεί ο κ. Μπογιατζίδης.

Και σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο, ο στόχος είναι «να μπορούμε να φταστούμε σε ένα επίπεδο, όπου τα νοσοκομεία μας θα αποζημιώνονται βάσει του πραγματικού τους έργου, προκειμένου να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεργασία της 3ης ΥΠΕ και της Π.Κ.Μ.-Π.Ε. Πιερίας για τις νέες τεχνολογίες στην υγεία

Υπουργείο Υγείας: Στις θέσεις τους Μπογιατζίδης και Τσαλικάκης σε 3η & 4η ΥΠΕ

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη Πλεύρη στην 3η και 4η ΥΠΕ -Τι συζητήθηκε

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top