Θέμα χρόνου το ειδικό κέντρο για ΑμεΑ που θα λειτουργεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Θέμα χρόνου το ειδικό κέντρο για ΑμεΑ που θα λειτουργεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Ένα ειδικό κέντρο για Άτομα με ειδικές Ανάγκες, αναμένεται να λειτουργήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το παραπάνω γνωστοποίησε στο GRTimes ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης για τα 15 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Συλλόγου «ΣΥΖΩΗ».

Συμφώνα με τον δήμαρχο, θα πρόκειται για ένα γραφείο εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία, το οποίο αναμένεται να λειτουργεί στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για τα ΑμεΑ

Ο κ. Ζέρβας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση της «ΣΥΖΩΗ» πραγματοποίησε αναφορά στις πρωτοβουλίες του κεντρικού δήμου που αφορούν στα Άτομα με Αναπηρία, μιλώντας για αναπλάσεις που όπως είπε «θα διαμορφώσουν ένα δίκτυο οδηγών για τυφλούς μέσα από εκτεταμένα έργα σε πεζόδρομους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος τόνισε πως «δεν αφήνουμε ούτε ένα σημείο, ούτε ένα μέτρο, χωρίς να υπάρχουν οδηγοί για τους τυφλούς».

Αναφέρθηκε επιπλέον στις νέες τεχνολογίες που θα χρηματοδοτηθούν με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και μέσα από τις οποίες θα δημιουργηθούν -μεταξύ άλλων- έξυπνες διαβάσεις που θα απευθύνονται και στα άτομα με αναπηρία.

Μίλησε ακόμη για την ψηφιακή χαρτογράφηση δημοφιλών διαδρομών, η οποία μέσα από μια σύμπραξη του κεντρικού δήμου με την εταιρεία Cisco θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη μια πόλη, λίγο περισσότερο προσβάσιμη, ενώ αναφέρθηκε και σε τέσσερα νέα λεωφορεία, τα οποία θα ενισχύσουν τον υπάρχοντα στόλο του δήμου Θεσσαλονίκης. Τα λεωφορεία αυτά, θα εξυπηρετούν Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

Επιπροσθέτως, έκανε ειδική μνεία στις δράσεις του κεντρικού δήμου οι οποίες απευθύνονται αμιγώς σε όσους δε δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν, μιλώντας για προγράμματα όπως το «Βοήθεια Στο Σπίτι», αλλά και το δίκτυο μεταφοράς ΑμεΑ με ονομασία «ΑΙΝΕΙΑΣ», το εξυπηρετεί κατοίκους με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι χρειάζεται να μετακινηθούν για εργασιακούς ή εκπαιδευτικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top