Θεοχάρης: Ο τουρισμός είναι σημαντικός για τη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Θεοχάρης: Ο τουρισμός είναι σημαντικός για τη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Ότι “ο τουρισμός είναι σημαντικός για τη Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλονίκη για τον τουρισμό” ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα, όπως είπε, που ήθελε να στείλει από το δημαρχιακό μέγαρο, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, τα μηνύματα είναι θετικά και συγκρατημένα αισιόδοξα, συμπληρώνοντας ότι “ξέρουμε πως έχουμε μια δύσκολη χρονιά μπροστά μας την οποία όμως ατενίζουμε από πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι”.

Αυτό οφείλεται στο ότι το brand της χώρας, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει ενισχυθεί από τις προσπάθειες του κόσμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας και από την υπευθυνότητα που έδειξε πέρυσι η τουριστική βιομηχανία.

Ο κ. Θεοχάρης δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι χάρηκε για το επόμενος στάδιο της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικός προορισμός και όπως είπε έχει κάνει πολύ δουλειά το υπουργείο τουρισμού για να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες. “Η Θεσσαλονίκη δικαίως διεκδικεί τον τίτλο της πόλης της γαστρονομίας”, σημείωσε. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι “έχουμε όλα τα εχέγγυα για να είμαστε και εμείς πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι αλλά και οι συνθήκες να είναι πολύ καλύτερες για την πόλη μας, για την Χαλκιδική, την Πιερία, για όλη την Κεντρική Μακεδονία. Έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες για την ομαλή διέλευση, οδικώς, των Βαλκανίων επισκεπτών”.

Αναφερθείς στους εμβολιασμούς, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία, βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο με το πρόγραμμα των εμβολιασμών και πως η Περιφερειακή Ενότητα, βρίσκεται στην 3η θέση στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι, δήμαρχος μαζί με τον ειδικό συνεργάτη του για θέματα αναπηρίας κ. Γιάννη Κατσούρα, έθεσαν στον κ. Θεοχάρη το ζήτημα του αναπηρικού τουρισμού και όλα όσα πρέπει να γίνουν ώστε η χώρα μας να είναι ιδανικός προορισμός για άτομα με προβλήματα προσβασιμότητας.

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Καλαφάτη – Θεοχάρη στη Θεσσαλονίκη

Θεοχάρης: Το άνοιγμα του τουρισμού δεν εισάγει κίνδυνο-Και με rapid test οι επισκέπτες

Στη Θεσσαλονίκη ο Χάρης Θεοχάρης – Σειρά συναντήσεων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ