Θέρμη: Διαμαρτυρίες κατοίκων για δρόμο που καταστράφηκε λόγω έργου (ΦΩΤΟ)

Θέρμη: Διαμαρτυρίες κατοίκων για δρόμο που καταστράφηκε λόγω έργου (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Εντονότατες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων στη Θέρμη, για δρόμο ο οποίος έχει καταστεί επικίνδυνος, ύστερα από εγκατάσταση αγωγού, καθώς δεν έχει ασφαλτοστρωθεί εδώ και έξι μήνες – Τι δηλώνει στο GRTimes, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Θέρμης.

Με τρύπες και αρκετά επικίνδυνες λακκούβες γέμισε η οδός Σοφοκλέους στη Θέρμη, στην περιοχή Δροσιά, ένας αρκετά μεγάλος δρόμος που χρησιμοποιείται τόσο από κατοίκους όσο και από επιχειρήσεις και σχολεία.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι στο GRTimes, στον συγκεκριμένο δρόμο έγιναν εργασίες εγκατάστασης αγωγού ύδρευσης τον περασμένο Ιανουάριο και από τότε, στη θέση της ασφάλτου που ξηλώθηκε, τοποθετήθηκε χώμα και 3Α (θραυστό υλικό οδοστρωσίας).

Ωστόσο, σύμφωνα με τους κατοίκους, σε πάρα πολλά σημεία τα υλικά αυτά σταδιακά έφυγαν από πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τρύπες σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου όπου έγινε το έργο.

Εντονότατες διαμαρτυρίες στη Θέρμη για δρόμο που δεν έχει ασφαλτοστρωθεί

Πέρα από τις προφανείς φθορές που δημιουργούνται στα οχήματα και εκτός φυσικά από την επικινδυνότητα του δρόμου – ειδικά για τα δίκυκλα – ζήτημα δημιουργείται και από τη σκόνη που σηκώνεται και που επηρεάζει την υγεία παιδιών και ενηλίκων που έχουν αναπνευστικά προβλήματα, αναφέρουν πάντα οι καταγγελίες.

Όπως επισήμανε στο GRTimes, ένας από τους κατοίκους της περιοχής, ο κ. Δημήτρης Πυλαρινός, είχε απευθυνθεί πολλές φορές στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση και να ζητήσει να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, ωστόσο όπως λέει, παρά τις διαβεβαιώσεις πως το έργο θα ολοκληρωθεί «κάθε ερχόμενη εβδομάδα», δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής.

Ο ίδιος, αφού είχε μεταβεί πολλές φορές προσωπικά στην υπηρεσία για να διαμαρτυρηθεί, αναγκάστηκε να στείλει και εγγράφως το αίτημα του πριν από λίγες ημέρες, περιμένοντας τις ενέργειες του δήμου.

Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Γαντάς

Για ένα υπαρκτό πρόβλημα, η λύση του οποίου δρομολογείται από την ερχόμενη εβδομάδα, έκανε λόγο μιλώντας στο GRTimes, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θέρμης Σπύρος Γαντάς.

Όπως εξήγησε, υπάρχει άμεση επικοινωνία με τον εργολάβο ο οποίος την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει τις τομές που έκανε στο οδόστρωμα, ενώ ο Δήμος θα «επουλώσει» προσωρινά και το υπόλοιπο του δρόμου (εκτός τομής) μέχρι να γίνει προμήθεια ασφαλτόστρωσης το συντομότερο δυνατόν, που θα καλύπτει όλο το μήκος του έργου, που είναι περίπου 1χλμ στο συγκεκριμένο σημείο.

«Είναι ένα έργο υδραυλικό, με ό,τι δυσκολίες έχει αυτό. Δεν είναι απλά βάζουμε σωλήνα που μετά τη σκεπάζουμε. Είναι ένα ολόκληρο δίκτυο το οποίο πρέπει να κάνει κάποιες οδεύσεις για να φτάσει σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να τεσταριστεί.

Υπάρχει ένας χρόνος αναμονής ώστε να τελειώσει το δίκτυο στις αρχές και στα τέλη του, για να δοκιμαστεί όσον αφορά στην πίεση του. Δεν μπορεί να αποκατασταθεί ένα τμήμα χωρίς να γίνουν να απαραίτητα τεστ, προκειμένου να εντοπιστεί – εάν υπάρχει – ενδεχόμενο πρόβλημα και να επιδιορθωθεί» εξήγησε ο κ. Γαντάς.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «ο δρόμος είναι μεγάλος, έχει καθυστερήσει και ο εργολάβος» και για αυτόν τον λόγο ο Δήμος είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί του και τον πιέζουν πολύ.

Ο κ. Γαντάς σημείωσε τέλος πως αυτή τη στιγμή «τρέχουν» πέντε με έξι μεγάλα έργα στην επέκταση της Θέρμης, οπότε όπως τόνισε, είναι λογικό να υπάρχει μια αναστάτωση. Προσθέτοντας πως τα έργα είναι σε εξέλιξη εδώ και περίπου έναν χρόνο και πως είχαν επηρεαστεί από την περίοδο της πανδημίας, ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα υποδομών.

«Υπάρχει ένα ντόμινο που ξεκίνησε από τις δυσκολίες της προηγούμενης εποχής και αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνουμε είναι να ολοκληρώνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μια κατανόηση, γιατί τα έργα υποδομών είναι πολύ σημαντικά. Δυστυχώς έργα χωρίς αναστάτωση δεν μπορούν να γίνουν», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τηλεφωνική απάτη: Πως προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στον Η/Υ της, παριστάνοντας υπάλληλο της Microsoft (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ντόρα Μπακογιάννη: Τα κόμματα έχουν ευθύνη για τους καταλόγους υποψηφίων σε μία ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη (VIDEO)

Πληθωρισμός: Μειώθηκε στο 2,8% τον Μάιο-Παραμένει η ακρίβεια στα τρόφιμα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top