Θεσ/νίκη: Απόχες για τη διάσωση ζώων δωρεά στην Πυροσβεστική

Θεσ/νίκη: Απόχες για τη διάσωση ζώων δωρεά στην Πυροσβεστική

Η δωρεά, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φιλανθρωπικής και Φιλοζωικής Οργάνωσης Aντικρίση με χορηγία του ομίλου Μασούτη.

Τριάντα πτυσσόμενες απόχες οι οποίες θα συμβάλουν σημαντικά στο έργο των Πυροσβεστών της Θεσσαλονίκης όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν περιστατικά με απεγκλωβισμούς ζώων, προσφέρθηκαν ως δωρεά χθες στην Πυροσβεστική.

Ειδικότερα, τα συγκεκριμένα αντικείμενα – εργαλεία θα χρησιμοποιούνται από τα πληρώματα των Πυροσβεστικών μονάδων του νομού Θεσσαλονίκης για τον απεγκλωβισμό μικρών ζώων όπως οι γάτες, φίδια κτλ., καθώς είναι δεκάδες τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε χρόνο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινωνικής οργάνωσης κ. Δημήτρης Καραμπουρούνης, «κρίθηκε απαραίτητο να προχωρήσουμε στην χορήγηση αυτού του υλικού προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διότι οι πυροσβέστες καλούνται καθημερινά για τέτοιου είδους περιστατικά, όμως το έργο τους γίνεται δύσκολο χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό».

Αφορμή για τη συγκεκριμένη δωρεά, όπως εξηγεί μιλώντας στο GRTimes.gr ο κ. Καραμπουρούνης, στάθηκε ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν εντοπίστηκε ένα γατάκι να έχει εγκλωβιστεί σε ένα φρεάτιο βάθους τριών μέτρων. “Τότε, οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να επιχειρήσουν για τον απεγκλωβισμό, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν σκάλα, να κατέβουν μέσα στο φρεάτιο με κίνδυνο να σφηνώσουν και οι ίδιοι. Αν όμως είχαν απόχες δε θα χρειαζόταν να γίνει τίποτα από όλα αυτά”, σημειώνει.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, ο αναπληρωτής Διοικητής ο οποίος παρέλαβε τη δωρεά, ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Αντικρίση τόσο για τη προσφορά τους, όσο και για τη πολυετή συνεργασία σε θέματα διάσωσης μικρών ζώων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ