Θεσ/νίκη: Διαμαρτυρία της Αρμένικης Νεολαίας στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)

Θεσ/νίκη: Διαμαρτυρία της Αρμένικης Νεολαίας στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής μέλη της Αρμένικης κοινότητας στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρήθηκαν για την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ρεπορτάζ: Σοφία Κοτσιλιάνου

Τα μέλη της κοινότητας ζητούν να σταματήσει η αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην Αρμενία η οποία έχει βρεθεί μόνη της απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν.

Στη διαμαρτυρία πήραν μέρος μέλη της Αρμένικης νεολαίας Ελλάδος αλλά και παιδιά από την Αρμένικη κοινότητα κρατώντας πλακάτ με συνθήματα υπέρ της Αρμενίας ενώ φορούσαν μπλούζες με την αρμένικη σημαία.

«Το απολυταρχικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν δείχνοντας για ακόμη μια φορά το βάρβαρο και εγκληματικό πρόσωπό του συνεχίζει να κρατάει εκατοντάδες Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου» δηλώνουν μέλη της Αρμένικης νεολαίας Ελλάδος. «Το Αζερμπαϊτζάν έχει ένα σύμμαχο, έναν παντοτινό υποστηρικτή σε αυτά τα εγκλήματα πολέμου και αυτός δεν είναι άλλος από την Τουρκία» τονίζουν.

Ο Χαλατζιάν Μπετρός, μέλος της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, μιλώντας στο GRTimes δήλωσε ότι: «Μετά την εισβολή των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ το Σεπτέμβριο, όπου η Αρμενία έχασε εδάφη με 5000 νεκρούς, πριν από λίγες μέρες υπήρξε και πάλι εισβολή, αυτή τη φορά σε Αρμενική εδαφική κυριότητα γεγονός που το καθιστά εισβολή στην Αρμενία. Παρόλα αυτά υπάρχει μια σιγή ιχθύος από τη διεθνή κοινότητα και τους Ρώσους. Γι’ αυτό το λόγο σε όλη τη διασπορά, όπου υπάρχουν Αρμένικες κοινότητες υπάρχουν και διαμαρτυρίες. Αυτό που θέλουμε μέσω αυτών των συμβολικών εκδηλώσεων να δείξουμε είναι ότι οι Αρμένιοι στη διασπορά βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση και προσπαθούμε να αποτρέψουμε μια νέα εισβολή. Οι λαοί που δεν έχουν την οπλική και αριθμητική ισχύ και την οικονομική ευρωστία δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εξαφανιστούν από το χάρτη».

Δείτε φωτογραφίες του GRTimes.gr 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ