Θεσ/νίκη-Globus Hellas: «Διαστημική εβδομάδα» για μικρούς και μεγάλους

Θεσ/νίκη-Globus Hellas: «Διαστημική εβδομάδα» για μικρούς και μεγάλους

Δωρεάν «Space week summer» για τους λάτρεις του διαστήματος διοργανώνει η Globus Hellas test by NASA σε συνεργασία με το «Δωμάτιο της Γειτονιάς», όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης της Globus Hellas και παγκόσμιος πρωταθλητής Stratego, Σταύρος Σεκερτζής, στο GRTimes.gr.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Μετά από ένα διάστημα 15 μηνών κατά το οποίο η πανηδμία επέβαλε πολλούς περιορισμούς, η Globus Hellas ανοίγει ξανά με μια διαστημική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, με 8 μοναδικές εκπλήξεις, που θα λάβει μέρος στο «Δωμάτιο της Γειτονιάς» στην Κάτω Τούμπα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και απευθύνεται προς όλους τους λάτρεις του διαστήματος από 7 ετών και πάνω, όπως αναφέρει ο κ. Σεκερτζής.

Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια που θα μπορεί να παρακολουθήσει κάθε παιδί, καθώς θα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα για κάθε ηλικία. Ο κόσμος θα μπορεί να πηγαίνει στην εκδήλωση καθημερινά από Τρίτη 13 Ιουλίου ως και το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Μέσα από τα σεμινάρια-εργαστήρια, τα παιδιά (και όχι μόνο) καλούνται να μάθουν «πως προστατεύουμε τον πλανήτη από πυρκαγιές και μολύνσεις, και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στην γη», σύμφωνα με τον κ. Σεκερτζή.

Επίσης, θα λάβουν μέρος διαστημικές δραστηριότητες στις οποίες τα παιδιά θα μάθουν πως να φυτεύουν χωρίς χώμα, όπως οι αστροναύτες, αλλά και να πάρουν στο σπίτι τους αυτό που θα φυτέψουν. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον ήλιο «κατάματα» μέσα από το ρομποτικό τηλεσκόπιο υδρογόνου και να τον φωτογραφήσουν. Το ειδικό φίλτρο υδρογόνου προστατεύει τα μάτια από το φως του ήλιου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τύφλωση (η φωτογραφία θα τους σταλεί μέσω e-mail).

Ακόμα, θα μάθουν για την βιόσφαιρα και τις επιπτώσεις της ρύπανσης του περιβάλλοντος σε αυτήν «Θα δουν σε μικρογραφία μια ζωντανή και μία νεκρή βιόσφαιρα και θα δουν ότι χωρίς φωτοσύνθεση δεν υπάρχει ζωή» εξηγεί ο κ. Σεκερτζής και προσθέτει ότι μέσα από μικρογραφίες τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές για την λειτουργία της γης, με τρόπο διαδραστικό.

Τέλος, θα ντυθούν αστροναύτες και θα βγουν αναμνηστικές φωτογραφίες!

Σε συμμετέχουσες και συμμετέχοντες θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα με τις οκτώ ενότητες:

-Εργαστήριο ζωντανών κλειστών οικοσυστημάτων!

-Φυτεύουμε όπως οι Αστροναύτες!

-Ακούμε τους πλανήτες!

-Μουσείο μετεωριτών!

-Βλέπουμε με ρομποτικό τηλεσκόπιο υδρογόνου τον Ήλιο!

-Φωτογραφία με στολή αστροναύτη!

-Τροφές αστροναυτών & σπιρουλίνα!

-Η πρώτη μυρμηγκοφωλιά που πήγε στο Διάστημα!

Ημερομηνίες προγράμματος: Τρίτη 13 μέχρι Παρασκευή 16 Ιουλίου

Περιοχή: Στο “Δωμάτιο της Γειτονιάς” στην οδό Μυκόνου 2 Κάτω Τούμπα

Ώρες: 13:00-17:00

Ώρες το Σάββατο 17 Ιουλίου: 15:00-19:00

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310-945613  

*Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ