Θεσσαλονίκη: Αντινατοϊκή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Αντινατοϊκή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αντιπολεμική διαδήλωση με αφορμή την ετήσια σύνοδο του ΝΑΤΟ που διεξάγεται από σήμερα (29/6) στη Μαδρίτη πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Την επέκταση του ΝΑΤΟ με Σουηδία και Νορβηγία αλλά και τον γενικότερο ρόλο της συμμαχίας στις πολεμικές συγκρούσεις τόσο της Ουκρανίας σήμερα, όσο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη τα προηγούμενα χρόνια, καταγγέλει η Πρωτοβουλία Αριστερών Οργανώσεων, τα μέλη της οποίας διαδηλώνουν αυτήν την ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου, με αφορμή τη διεξαγωγή της ετήσιας συνόδου του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε σήμερα.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση αναφέρουν πώς η ένταξη των δύο χωρών στη συμμαχία, αλλά και η ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών τα τελευταία χρόνια, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στην υφήλιο, προς όφελος των καπιταλιστικών συμφερόντων.

Την ίδια στιγμή όπως λένε, ενώ η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά στη χώρα μας, η κυβέρνηση προβαίνει σε εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων, με στόχο να αποκτήσει την εύνοια των συμμάχων της προκειμένου να καταστείλει εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Στα καλέσματα τους οι διαδηλωτές εξάλλου, ζητούν να μην ενταχθεί η Σουηδία και η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, να βγει η χώρα μας από τη συμμαχία και να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πόλεμοι των κυρώσεων στις πλάτες των λαών.

Μετά τη συγκέντρωση αναμένεται να ακολουθήσει και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

UPDATE 19:45: Ξεκινάει η πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου. Θα περάσει από την Εγνατία στην οδό Αγίας Σοφίας, στην Τσιμισκή, θα σταματήσει μπροστά από το αμερικάνικο προξενείο και θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα μία αντιπολεμική συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην Καμάρα από μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

UPDATE 20:05: Η πορεία που είχε ξεκινήσει νωρίτερα από το άγαλμα Βενιζέλου σταμάτησε μπροστά από το αμερικάνικο προξενείο, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα για λίγη ώρα ενώ στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία τους ανεβαίνοντας από την πλατεία Αριστοτέλους προς την Εγνατία προκειμένου να καταλήξουν στο ΥΜΑΘ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεντβέντεφ: Εάν το NATO κινηθεί εναντίον της Κριμαίας, θα ξεσπάσει «Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top