Θεσσαλονίκη: «Απόβαση» Γάλλων τουριστών με το κρουαζιερόπλοιο Renaissance

Θεσσαλονίκη: «Απόβαση» Γάλλων τουριστών με το κρουαζιερόπλοιο Renaissance

Άλλη μια κατάπλευση κρουαζιερόπλοιου – η 52η για φέτος- πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Renaissance, το οποίο ωστόσο έχει πολύ χαμηλές πληρότητες στην εν λόγω κρουαζιέρα.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Αναμφίβολα η κρουαζιέρα δίνει πρόσθετη αναγνωρισιμότητα στον προορισμό «Θεσσαλονίκη», ενώ φέτος μέχρι το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν 68 προσεγγίσεις από 13 διαφορετικές εταιρείες και 21 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια.

Ένα από αυτά τα διαφορετικά -και νέα- κρουαζιερόπλοια, για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι και το Renaissance, το οποίο είναι υπό τη διαχείριση της «Compagnie Francaise de Croisieres».

Το Renaissance ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Μασσαλία της Γαλλίας και εκεί θα το ολοκληρώσει. Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr μεταφέρει 233 επιβάτες, ωστόσο εάν υπολογίσουμε ότι έχει τη δυναμική να φιλοξενεί 1.258 επιβάτες, αντιλαμβάνεται κανείς, ότι οι πληρότητές του είναι πάρα πολύ χαμηλές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του GRTimes.gr το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο εκτελεί την πρώτη του κρουαζιέρα και όπως φάνηκε, δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει τις ανάλογες κρατήσεις που θα επιθυμούσε.

Γάλλοι τουρίστες στην κρουαζιέρα

Το κρουαζιερόπλοιο Renaissance ξεκίνησε την κρουαζιέρα του από τη Μασσαλία της Γαλλίας, στις 18 Σεπτεμβρίου. Επόμενος σταθμός του ήταν το Παλέρμο, πρωτεύουσα στη Σικελία της Ιταλίας, στις 21 Σεπτεμβρίου έφτασε στον Πειραιά και από εκεί συνέχισε το ταξίδι του στα Δαρδανέλια της Μικράς Ασίας, παρέμεινε στην Κωνσταντινούπολη 23 – 24/9, ενώ σήμερα (26/9) βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

City tour, πανοραμικό πόλης, Βεργίνα

Κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, οι Γάλλοι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες εκδρομές, αλλά και να περιηγηθούν αυτόνομα.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, από τους 233 επιβάτες που ταξιδεύουν με το Renaissance, περίπου 30 θα επισκεφτούν τη Βεργίνα και το μουσείο των Αιγών -τη βασιλική μητρόπολη των Μακεδόνων-, περίπου 30 θα συμμετέχουν στο πανοραμικό tour της Θεσσαλονίκης, ενώ 25 επιβάτες επέλεξαν το περιπατητικό city break.

Το Renaissance θα αναχωρήσει το ίδιο απόγευμα στις 6, με προορισμό τον Βόλο. Επόμενοι σταθμοί του είναι η Πάρος, η Σαντορίνη, η Μεσσήνη στη Βόρεια Σικελία, και τελικός του προορισμός η Μασσαλία, στη Γαλλία.

Τα χαρακτηριστικά του κρουαζιερόπλοιου

Το κρουαζιερόπλοιο Renaissance είναι υπό τη διαχείριση της «Compagnie Francaise de Croisieres», έχει μήκος 219,30 μέτρα, πλάτος 31 μ. και βύθισμα 7,6 μ.

Διαθέτει 5 πετρελαιομηχανές, οι οποίες του δίνουν τη δυνατότητα να πλέει με 22 κόμβους.

Το κρουαζιερόπλοιο μπορεί να υποδεχθεί 1.258 επιβάτες, οι οποίοι εξυπηρετούνται από 580 άτομα πληρώματος.

*Φωτογραφίες αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Τα ‘reels’, ο φραπές, ο μ@λ@κ@ς και ο… Θουκυδίδης

Ξενοδόχοι για το «Πράσινο Τέλος»: «Οι ξένοι θα πληρώσουν τις πλημμύρες μας;»

Θεσσαλονίκη: Η «παρθενική» κρουαζιέρα του Celestyal Journey στην Ελλάδα

Κρουαζιέρα: Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το «Gemini» με επιβάτες Τούρκους γιατρούς

Θεσσαλονίκη: Δυο κρουαζιερόπλοια (και) σήμερα στο λιμάνι με 3.500 επιβάτες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top