Θεσσαλονίκη: Εικόνες συνωστισμού μετά τη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Εικόνες συνωστισμού μετά τη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο (VIDEO)

Εκατοντάδες είναι οι πιστοί οι οποίοι έσπευσαν μετά το τέλος της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προσκυνήσουν.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, δεκάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά στη σειρά έξω από την κεντρική είσοδο της εκκλησίας προκειμένου να εισέλθουν και να προσκυνήσουν. Αν και πολλοί φορούν μάσκα και φροντίζουν να κρατούν μια στοιχειώδη απόσταση μεταξύ τους, ούτε σήμερα λείπουν οι εικόνες με πιστούς που κατεβάζουν τη μάσκα και ασπάζονται εικόνες και λείψανα, ενώ δεν λείπουν οι εικόνες συνωστισμού. Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι δε φορούν καθόλου μάσκα, ή δεν έχουν καν φέρει μαζί τους κάποια.

Σημειώνεται ότι για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, πέρα από κατοίκους της Θεσσαλονίκης, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν έρθει από άλλες πόλεις, αλλά και τουρίστες από το εξωτερικό.

Η δοξολογία που ολοκληρώθηκε στις 12:00 έγινε παρουσία της παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, αρχηγών κομμάτων, υπουργών, βουλευτών και άλλων επισήμων. Οι δύο Πρόεδροι της Δημοκρατίας έγιναν δεκτοί με τυμπανοκρουσίες. Η κα. Σακελλαροπούλου σταμάτησε μπροστά στο άγημα με τη σημαία της ΣΣΑΣ, το οποίο της έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top