Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση κατά του πολέμου και πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση κατά του πολέμου και πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο (VIDEO)

Πορεία διαμαρτυρίας, η οποία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη συλλογικοτήτων και οργανώσεων, με αφορμή την επανέναρξη της δικής για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

«Για να απαιτήσουμε την καταδίκη όλων των δολοφόνων. Για την αποκατάσταση της αλήθειας ως προς την προσωπικότητα του Ζακ. Για τη νίκη όλων των κινημάτων στα οποία συμμετείχε (ΛΟΑΤΚΙΑ +, φεμινιστικό, κίνημα των οροθετικών στον HIV)», αναφέρουν στο κάλεσμα τους τα μέλη του “Αντιφασιστικού – Αντιπατριαρχικού Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη”.

Όπως γράφουν στο κεντρικό πανό: «Ως εδώ να τελειώνουμε με τον ναζισμό, την ακροδεξιά και την πατριαρχία».

Παράλληλα, πραγματοποιείται “αντιπολεμική διαμαρτυρία” με αφορμή ότι “η νέα συμφωνία για τις βάσεις που υπόγραψε η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ στις 14 Οκτώβρη και η συμφωνία με την Γαλλία, που ψήφισε η Βουλή στις 7 Οκτώβρη, σηματοδοτούν ένα νέο γύρο παρεμβάσεων των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών”, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, οργανώσεις και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης.


Η πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου, όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις, ενώ αναμένεται να κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Έπειτα κατέβηκε ως το ύψος της οδού Τσιμισκή από την Αριστοτέλους και ολοκληρώθηκε στην αφετηρία της.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ