Θεσσαλονίκη: Μεγάλες ουρές για την αλλαγή των ταξίμετρων-Ποιος είναι ο νέος «τιμοκατάλογος» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Μεγάλες ουρές για την αλλαγή των ταξίμετρων-Ποιος είναι ο νέος «τιμοκατάλογος» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Νέες χρεώσεις θα ισχύουν από σήμερα (24/6) στα κόμιστρα των ταξί, με τους οδηγούν να σπεύδουν σε συνεργεία προκειμένου να αλλάξουν τα ταξίμετρά τους.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης, Κώστας Κεχαγιάς

Στις εικόνες του GRTimes, φαίνονται οι ουρές που έχουν σχηματιστεί τα οχήματα στις οδούς Λυσιμάχου Καυτατζόγλου και Λεωφόρου Νίκης.

Όπως μεταφέρει σχετικά στο GRTimes ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης, «η μέση αναμονή ανέρχεται σε περίπου δύο ώρες, ενώ η διαδικασία της αλλαγής του ταξιμέτρου διαρκεί δέκα λεπτά».

Σύμφωνα με τον κ. Λεοντιάδη τα συνεργεία στα οποία οι οδηγοί μπορούν να αλλάξουν τα ταξίμετρά τους στη Θεσσαλονίκη, είναι συνολικά πέντε.

«Δε νομίζω να καταφέρουν να τα αλλάξουν όλοι σήμερα, οπότε κάποιοι θα μεταβούν στα συνεργεία αύριο και μεθαύριο», όπως εξηγεί ακόμη ο ίδιος.

Πώς αντιδρούν οι επιβάτες για τις νέες χρεώσεις και πόσο θα κοστίζει η διαδρομή Αεροδρόμιο-Αριστοτέλους

Η συζήτηση για τις αυξήσεις των χρεώσεων των δρομολογίων στα ταξί κυριαρχούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ πελατών και οδηγών, όπως ακόμη περιγράφει ο κ. Λεοντιάδης, λέγοντας ότι «ο κόσμος δείχνει κατανόηση, καθώς έχει ανέβει η τιμή των καυσίμων».

Άλλωστε, ο… τιμοκατάλογος των ταξί παρέμενε ίδιος από το 2008, δηλαδή για περίπου 14 χρόνια, με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» να τονίζει ότι «ήταν καιρός να αυξηθεί και το κόμιστρο των ταξί. Δε γινόταν αλλιώς».

Θυμίζουμε ότι η ελάχιστη χρέωση διαδρομής από 3,20€ θα ανέρχεται πλέον σε 4€. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο εξής, η διαδρομή Αεροδρόμιο-Αριστοτέλους θα κοστίζει 25€, από 20€ που κόστιζε μέχρι πρότινος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λεοντιάδης για αυξήσεις στα ταξί: Αντέξαμε χωρίς αναπροσαρμογή τιμολογίων από το 2008

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top