Θεσσαλονίκη: Να παραμείνει η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες

Θεσσαλονίκη: Να παραμείνει η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες

Ολοκληρώνεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες. Στόχος να γίνει μόνιμη.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Την ερχόμενη Δευτέρα 4/10 το πρωί ολοκληρώνεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες (σ.σ. το τελευταίο δρομολόγιο από Σποράδες προς Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 3/10) και όπως δήλωσε πριν λίγο στο GRTIMES.gr ο Βασίλης Αδάμης από το εμπορικό τμήμα της Seajets «μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου- Σεπτεμβρίου μετακινήθηκαν 45.000 επιβάτες από Θεσσαλονίκη προς Σποράδες και 6.000 οχήματα.

Αυτό που ζητάει η ακτοπλοϊκή εταιρία είναι, το Υπουργείο Ναυτιλίας να προκηρύξει άμεσα τη γραμμή σε διαγωνισμό «και ελπίζουμε να είμαστε εμείς οι πλειοδότες και του χρόνου» πρόσθεσε.

Υπάρχει δικαίωση για τη γραμμή

Για μια σύνδεση η οποία είναι απαραίτητη για την πόλη της Θεσσαλονίκης μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισημαίνοντας πως περίπου 58 δρομολόγια μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σποράδων είχαν υψηλή πληρότητα. «Εκτός από τον οδικό τουρισμό χρειάζεται και η ακτοπλοϊκή σύνδεση» δήλωσε η κυρία Πατουλίδου προσθέτοντας ότι υπάρχει θέληση η γραμμή να παραμείνει και του χρόνου.

Ερωτηθείς από το GRTIMES.gr για το εάν ο ΟΤΘ στηρίζει τη γραμμή η κα. Πατουλίδου επισήμανε ότι δεν τη στηρίζει οικονομικά αλλά με την επικοινωνία και την αντίστοιχη πληροφορία. «Όσο πιο μόνιμη γίνει, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους» πρόσθεσε η κα. Πατουλίδου.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ακτοπλοϊκή εταιρία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top