Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων του ΔΙΠΑΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων του ΔΙΠΑΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Νέα πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόταση κατάργησης και μετακίνησης Τμημάτων των Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος πραγματοποίησαν σήμερα οι φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία το άγαλμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ρεπορτάζ: Έλενα Μητσάλη

Η κατάργηση, συγχώνευση και μεταφορά τμημάτων του ιδρύματος σε άλλη πόλη οδηγούν τους φοιτητές να συνεχίζουν ακόμη τις μαζικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στο σχέδιο της διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ).

Το μέλος της προσωρινής διοίκησης του φοιτητικού συλλόγου μηχανικών ΔΙΠΑΕ, Κώστας Τσεχελίδης δήλωσε: «Στις 5/5 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μαζικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας και θα δώσουμε το παρόν και εμείς μαζί με άλλους τουλάχιστον 10 φοιτητικούς συλλόγους. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας είναι δύσκολος αλλά θα συνεχίσουμε μαχητικά και δυναμικά όλο και περισσότεροι. Το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει να συζητηθεί ακόμη το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα των μαζικών αγώνων μας .Θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει».

Αγανακτισμένο πλήθος φοιτητών από την Σχολή Μηχανικών ΔΙΠΑΕ, κρατώντας πανό και πλακάτ φωνάζουν «Όχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς», «καμία σκέψη για κατάργηση τμημάτων», «κάτω τα χέρια από τις σχολές μας, εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές μας».

Επιπρόσθετα φοιτητές εισήλθαν εντός του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης για να μεταφέρουν εκ νέου τα αιτήματα τους, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιστολή Γιουτίκα σε Κεραμέως: Πλήγμα η κατάργηση και συγχώνευση Τμημάτων του ΔΙΠΑΕ

Θεσσαλονίκη: Βροντερό «όχι» στη μεταφορά και κατάργηση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δήμος Δέλτα: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην πρόταση του ΔΙΠΑΕ

ΔΙΠΑΕ: Αρνητικοί εκπαιδευτικοί και κοινωνία της Σίνδου για τη συγχώνευση και κατάργηση των τμημάτων (VIDEO)

Θεσσαλονίκη-ΔΙΠΑΕ: Πορεία φοιτητών ενάντια στην κατάργηση του τμήματος Μηχανικών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top