Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία για τα αρχαία της Βενιζέλου (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία για τα αρχαία της Βενιζέλου (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το απόγευμα τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Φορώντας μαύρα ρούχα, κρατώντας πανό που γράφουν “έγκλημα στον Σταθμό Βενιζέλου” και σχηματίζονται με χάρτινα γράμματα τη λέξη “αμετακίνητα” διαμαρτύρονται σιωπηλά με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ, σχετικά με την απόσπαση και την απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από τον Σταθμό Βενιζέλου.

“Είμαστε σήμερα εδώ, στη συνέχεια των συμβολικών δράσεων που κάνουμε μετά τη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για την απόσπαση από τον Σταθμό Βενιζέλου”, ανέφερε η γενική γραμματέας της Κίνησης Πολιτών, Νανά Δρίζη, τονίζοντας, ότι το μέτρο αφορά όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και σκοπός είναι να ενημερώσουν και να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας την συμπαράσταση όλης της πόλης.

Σύμφωνα με την ίδια, οι δράσεις με τα “αμετακίνητα” θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα, χωρίς μεγάλες συγκεντρώσεις, με το ερχόμενο Σάββατο να ακολουθεί ξενάγηση.

“Πρέπει να συνειδητοποιήσουν και ο δήμαρχος και οι δημότες της Καλαμαριάς ότι δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Το μετρό, που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2020, έχει σταματήσει λόγω της μετακινήσεις των αρχαίων και ακόμα δεν κουνήθηκε τίποτα”, ανέφερε ο Γιάννης Μανομενίδης, από την” Οικολογία Αλληλεγγύη” που στηρίζει την κινητοποίηση. “Οι Καλαμαριώτες θα έπρεπε από το 2020 να έχουν σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και να σχεδιάζεται ήδη ο προαστιακός προς το αεροδρόμιο, με το Θερμαϊκό και με τη Θερμή. Η Καλαμαριά, όπως και κάθε δήμος, έχει συμφέρον με μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς και όχι να αναβάλλονται συνεχώς, επί μία 20ετια τα έργα του μετρό”, συμπλήρωσε.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο: 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ