Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εκδήλωση για την εξοικονόμηση της ενέργειας και τον πεπιεσμένο αέρα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:30 μ.μ. σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με θέμα: «Εξοικονόμηση Ενέργειας & Πεπιεσμένος Αέρας». Οι υπεύθυνοι θα παρουσιάσουν νέους τρόπους και τεχνολογικές καινοτομίες, μέσω των οποίων μπορεί να επέλθει άμεση μείωση του ενεργειακού κόστους, ενώ παράλληλα, θα γίνει εκτενής αναφορά στις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η σημερινή εκδήλωση αφορά την εξοικονόμηση στον πεπιεσμένο αέρα. Ο πεπιεσμένος αέρας είναι μια ενέργεια πολύ ακριβή στην βιομηχανία. Στη εκδήλωση θα παρουσιάσουμε προϊόντα και υπηρεσίες για να μετρήσουμε, να αναλύσουμε και να καταγράψουμε αυτή την ενέργεια και τις βέλτιστες πρακτικές για να τη μειώσουμε και να εξοικονομήσουμε χρήματα» τόνισε στο GRTimes.gr o Managing Director της AIRBLOCK, Δημήτρης Ακριτίδης.

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής της ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, Γιώργος Χριστοφορίδης πρόσθεσε τα εξής:

«Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ, τόσο για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, όσο και για την συμβολή τους στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα αποτελεί και απαίτηση της νομοθεσίας και ειδικότερα της νομοθεσίας για τους Ενεργειακούς Ελέγχους και του Εθνικού Κλιματικού Νόμου.

Η Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ εξειδικεύεται στην παροχή των σχετικών υπηρεσιών, δηλαδή στην διενέργεια ενεργειακών ελέγχων και στη σύνταξη έκθεσης ανθρακικού αποτυπώματος. Στόχος της ομιλίας μου είναι να παρουσιάσουμε τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις για να εξασφαλίσουν την συμμόρφωση τους με τη νομοθεσία επιτυγχάνοντας παράλληλα την πολυπόθητη εξοικονόμηση ενέργειας».

Επιπροσθέτως, για την εκδήλωση τοποθετήθηκαν μέσω του GRTimes.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της OLYMPIA ELECTRONICS , Δημήτρης Λακασάς.

Από την πλευρά του  ο CEO της εταιρείας Συμβούλων Upgrade, Δρ. Γιάννης Τζαβλόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στη νέα προγραμματική περίοδο χρηματοδοτήσεων και ειδικότερα στο πρόγραμμα Έξυπνη Μεταποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, του οποίου οι υποβολές ξεκίνησαν την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου, καθώς και στα προγράμματα που αναμένονται να προκηρυχθούν στο προσεχές διάστημα που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την πράσινη μετάβαση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η δημοσιογράφος και διευθύντρια του GRTimes.gr Μαρία Σαμολαδά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top