Θεσσαλονίκη: Παρουσία Οικονόμου και ηγεσίας της ΕΛΑΣ τα εγκαίνια έκθεσης κειμηλίων στο Αστυνομικό Μέγαρο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Παρουσία Οικονόμου και ηγεσίας της ΕΛΑΣ τα εγκαίνια έκθεσης κειμηλίων στο Αστυνομικό Μέγαρο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου

Παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα και μεγάλο ενδιαφέρον τα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού χώρου «Συλλογής Ιστορικών Κειμηλίων – Τεκμηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας» στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (ΑΜΘ).

Στον νέο εκθεσιακό χώρο, ο οποίος εγκαινιάστηκε στο ΑΜΘ παρουσιάζεται η ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, από την ίδρυσή της -ως Ελληνική Χωροφυλακή το 1833 -μέχρι το 1984, οπότε μετονομάστηκε σε Ελληνική Αστυνομία, από την ενοποίηση των Σωμάτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά ιστορικά έγγραφα, μετάλλια, ξίφη και όπλα, που έφεραν στη στολή τους π.χ. οι Κρήτες Χωροφύλακες ή οι Σάμιοι Χωροφύλακες, καθώς επίσης και στολές όπως την πρώτη στολή από την 1η σειρά γυναικών, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Χωροφυλακής το 1972.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου τόνισε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ότι «τέτοιες στιγμές μας γεμίζουν περηφάνεια, γιατί φέρνουν στην επιφάνεια τη διαδρομή της ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας η ελληνική αστυνομία στάθηκε πάντα εγγυητής της ειρήνης. Και ταυτόχρονα αναδεικνύουν το μέγεθος της ευθύνης για να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των πολιτών».

Και συμπλήρωσε: «Για να εμπεδώσουμε στην ελληνική κοινωνία το αίσθημα ασφάλειας που έχει ανάγκη. Το απαραίτητο θεμέλιο για την ειρήνη, την πρόοδο, την προκοπή, τη δημοκρατία και την ασφάλεια όλων μας. Αυτό ήταν η ελληνική αστυνομία αυτό θα είναι πάντα και δικό μας χρέος να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς δίπλα στον πολίτη, για μια σύγχρονη πιο δημοκρατική και αποτελεσματική αστυνομία».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λάζαρος Μαυρόπουλος τόνισε: «αυτός ο χώρος που εγκαινιάζεται σήμερα είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής προσπάθειας πολλών ετών, τόσο δικής μου όσο και συναδέλφων αλλά και πολιτών που συνέδραμαν σε αυτό το εγχείρημα. Το μουσείο αυτό έχει τη δυνατότητα να συνδέει με έναν μοναδικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν της Ελληνικής Αστυνομίας. Μιας αστυνομίας που διαρκώς εκσυγχρονίζεται με τεχνικά μέσα για τη διευκόλυνση του πολυσχιδούς έργου της και μέσω εφαρμογής σύγχρονων τρόπων αστυνόμευσης».

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, ενώ τα βλέμματα στην εκδήλωση «μαγνήτισε» ο έφιππος χωροφύλακας, τον οποίο χαιρέτησε ο υπουργός κατά την έξοδο του από το Αστυνομικό Μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Eurostat: Στο 6,5% η ανεργία στην ευρωζώνη τον Οκτώβρη και στο 6% στην ΕΕ

ΠΑΣΟΚ: Έχουμε δείξει διάθεση για συναίνεση στο θέμα της επιστολικής ψήφου

Μητσοτάκης με αντιπρόεδρο Google: Η Ελλάδα να γίνει παγκόσμιο κέντρο για την τεχνητή νοημοσύνη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top