Θεσσαλονίκη: «Πρεμιέρα» για τις κάμερες στις λεωφορειολωρίδες – «Τσουχτερά» τα πρόστιμα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Πρεμιέρα» για τις κάμερες στις λεωφορειολωρίδες – «Τσουχτερά» τα πρόστιμα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτες καταγραφές από τις κάμερες στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης, με στόχο την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και την ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων – Στα 100 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες.

Σε λειτουργία έχουν τεθεί από σήμερα οι κάμερες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίες καταγράφουν τις παραβάσεις ψηφιακά, μέσω συστήματος ραντάρ, το οποίο εντοπίζει τα οχήματα που εισέρχονται παράνομα στις λεωφορειολωρίδες.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes, οι κάμερες έχουν αρχίσει να καταγράφουν τους παραβάτες επί της οδού Τσιμισκή, όπου η κάμερα έχει τοποθετηθεί κοντά στη στάση «Πλατεία Αριστοτέλους» με μέτωπο δυτικά αλλά και στην οδό Μητροπόλεως.

Ωστόσο το παράδοξο είναι ότι στην οδό Μητροπόλεως η παράβαση είναι αναγκαστική, καθώς οι οδηγοί πρέπει να περάσουν μέσα από την λεωφορειολωρίδα, λόγω των σταθμευμένων οχημάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του GRTimes:

Η επαναλειτουργία των καμερών γίνεται από τον ΟΑΣΘ, σε συνεννόηση και συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, καθώς οι δύο φορείς συμμαχούν για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Κάμερες διαθέτουν όλες οι λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη (άξονας Μοναστηρίου – Εγνατία, άξονας Εθνικής Αντιστάσεως – Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλέως Γεωργίου, Αγγελάκη, Τσιμισκή, άξονας Αλεξάνδρου Παπαναστασίου – Λεωφόρος Στρατού, Μητροπόλεως, Γεωργίου Παπανδρέου). Εκτός ενεργοποίησης παραμένουν οι κάμερες στην οδό Εγνατία, όπου εκτελούνται εργασίες κατασκευής του μετρό.

Συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης

«Χρηματοδοτήσαμε την επαναλειτουργία των καμερών, συνεργαζόμαστε αρμονικά με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ‘‘καθαρές’’ και λειτουργικές λωρίδες για τα λεωφορεία. Παρακαλώ τους πολίτες, τους οδηγούς, να μην μπαίνουν, πολύ περισσότερο να μην παρκάρουν μέσα στις λωρίδες των λεωφορείων, για να εξασφαλίσουμε γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των επιβατών στους προορισμούς τους», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης.

«Κάθε συνεργασία, όταν γίνεται καλόπιστα και με τους κατάλληλους ανθρώπους που έχουν κοινά οράματα, αποδίδει. Από τις πρώτες μέρες που ανέλαβα τη Διεύθυνση Τροχαίας, ήταν από τις προτεραιότητές μου το να αποκατασταθούν οι κάμερες που αστυνόμευαν την κίνηση στον λεωφορειόδρομο. Αισθανόμουν άσχημα να βλέπω ασυνείδητους οδηγούς να κινούνται μέσα στον λεωφορειόδρομο, χωρίς να λογαριάζουν τους υπόλοιπους, με έπαρση και εγωισμό, λες και οι άλλοι που πηγαίνουν κανονικά στις δουλειές τους είναι ανόητοι και αυτοί οι έξυπνοι. Ήρθε η ώρα για να τιμωρηθούν αυτοί οι άνθρωποι, όταν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τους έρθουν οι ειδοποιήσεις για να παραλάβουν τις κλήσεις τους», υπογραμμίζει ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος.

Το πρόστιμο

Το πρόστιμο για την είσοδο σε λεωφορειολωρίδα είναι 100 ευρώ. Σε περίπτωση στάθμευσης εντός λεωφορειολωρίδας, πέραν του προστίμου, αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα απομακρύνεται από την Τροχαία.

Είσοδος

Στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης, πέραν των λεωφορείων, επιτρέπεται η κυκλοφορία των τουριστικών και σχολικών λεωφορείων, των δικύκλων, των οχημάτων άμεσης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά).

Επιπλέον, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, επιτρέπεται και η κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο, αρκεί να μεταφέρουν επιβάτη και η στάση για επιβίβαση ή αποβίβαση να γίνεται στις ειδικές εσοχές.

Σε περίπτωση που το ταξί δεν μεταφέρει επιβάτη, δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στις λεωφορειολωρίδες από τις 6.30 μέχρι τις 9.30 το πρωί και από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Οι λεωφορειολωρίδες λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 6.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ, με εξαίρεση τη λεωφορειολωρίδα επί της Γ. Παπανδρέου, η οποία λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΑΣΘ: Επαναλειτουργούν οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες (VIDEO)

Μαρτυρία ελεγκτή στο GRTimes: «Του ζήτησα το εισιτήριο κι έβγαλε από την κάλτσα του μαχαίρι» (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη-Τρόμος σε αστικό λεωφορείο: Απείλησαν με μαχαίρι ελεγκτές του ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top