Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας με ανήλικο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας με ανήλικο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Ακόμη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, αυτή τη φορά τριμελούς οικογένειας, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης (7/12), μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του
συμβολαιογραφείου που θα διενεργήσει τον πλειστηριασμό, ενώ ανάρτησαν πανό όπου αναγράφεται μεταξύ άλλων «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Ο συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος και μέλος της οικογένειας είχε λάβει δάνειο ύψους 190.000€ το οποίο εξυπηρετούσε έως και το 2010, χρονικό διάστημα κατά το οποίο διατηρούσε τη δίκη του επιχείρηση.

Ωστόσο, έκτοτε και λόγω του ξεσπάσματος της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούσε πια να ανταπεξέλθει και έκλεισε το κατάστημα του, σταματώντας παράλληλα να αποπληρώνει το οφειλόμενο ποσό, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος του δανειολήπτη να αγγίζει τις 600.000€, όπως αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Η σύζυγος του οφειλέτη είναι εμποροϋπάλληλος σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ όπου και εργάζεται με το καθεστώς ημιαπασχόλησης, σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους στο σημείο και έχουν ένα ανήλικο παιδί, που φοιτά στο γυμνάσιο.

«Δεν θα αποδεχτούμε την άθλια ζωή που θέλουν οι κυβερνήσεις και οι τραπεζίτες να μας επιβάλουν», τονίζουν ακόμη.

«Δε θα το επιτρέψουμε»

«Εδώ, σήμερα, διενεργείται στην ουσία ένα έγκλημα ενάντια στη ζωή των ανθρώπων αυτών», ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από το συμβολαιογραφείο ο πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων του Νόμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπελόπουλος.

«Δεν μπορεί το 2022 να μιλάμε για οικογένειες με παιδιά που να μην έχουν πρώτη κατοικία να ζήσουν», είπε ακόμη.

Διεμήνυσε ακόμη πως, «ξεκαθαρίζουμε σε όποιον πάει να προχωρήσει σε μια τέτοια διαδικασία, δε θα το επιτρέψουμε. Θα είμαστε μπροστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σπίτι σε πλειστηριασμό για χρέος 1400 ευρώ: Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη-Κύμα συμπαράστασης για τον 54χρονο που χάνει το σπίτι του σε πλειστηριασμό (ΦΩΤΟ-VIDEO) 

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον 54χρονο που χάνει το σπίτι του (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top