Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι έρευνες για τα «αρχαία» που βρέθηκαν στην Δραγούμη

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι έρευνες για τα «αρχαία» που βρέθηκαν στην Δραγούμη

Ρεπορτάζ: Χρήστος Νανούσης

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης σχετικά με τα αρχαία που βρέθηκαν μετά από ανασκαφές-έργα της ΕΥΑΘ στην Ίωνος Δραγούμη.

Πιο αναλυτικά, το τμήμα της οδού Ίωνος Δραγούμη, παραμένει κλειστό από το ύψος της Τσιμισκή έως την Μητροπόλεως, προκειμένου τα συνεργεία της ΕΥΑΘ να προβούν σε αντικατάσταση αποχετευτικού αγωγού. Ωστόσο κατά την διάρκεια της εκσκαφής βρέθηκαν αρχαία κτίσματα.

Σύμφωνα με πηγές του GRTimes από την Εφορία Αρχαιοτήτων στη συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκε ένα τμήμα-θεμέλιο νεότερου κτιρίου, που χρονολογείται μέσα στον 20ο αιώνα, πριν τη μεγάλη φωτιά του 1917. Μάλιστα το συγκεκριμένο κτίσμα επεκτείνεται κάτω από την Τράπεζα της Ελλάδος.

«Επειδή το κτίσμα βρίσκεται σε καλή κατάσταση ζητήσαμε από την ΕΥΑΘ να διατηρηθεί στο σημείο και να μην καταστραφεί και να συνεχιστεί το έργο» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Από την πλευρά τους πηγές της ΕΥΑΘ τονίζουν πως περιμένουν το επίσημο έγγραφο της Εφορίας Αρχαιοτήτων για να δουν πως θα προχωρήσει το έργο, ωστόσο όπως επισημαίνουν στο GRTimes, γι’ αυτούς είναι μείζον ζήτημα οι εργασίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό χωρίς καθυστερήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Έσκαψαν για το νερό και βρήκανε αρχαία (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Κλειστή μέχρι νεωτέρας η Δραγούμη λόγω έργων-Τροποποιήσεις σε 8 γραμμές του ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top