Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται αύριο το “METEORON”

Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται αύριο το “METEORON”

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Αύριο αναμένεται να υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη το έργο του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου, «ΜΕΤΕΟRON».

Το έργο αποτελεί δωρεά από το «Κτήμα Γεροβασιλείου» προς τον δήμο Θεσσαλονίκης και θα τοποθετηθεί στο χώρο πρασίνου απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο.

Θα αποτελείται από 12 μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας. Οι μορφές θα αναπτύσσονται και θα περιπλέκονται μεταξύ τους επί κατακορύφου άξονα και μεταξύ αυτών θα παρεμβάλλονται σωλήνες, που μαζί με τις μορφές θα συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι διαστάσεις του γλυπτού στην πλήρη ανάπτυξή του, θα είναι 1.40 x 1.40 μέτρα πλάτος και το τελικό του ύψος, μαζί με την βάση, θα είναι 10-11 μέτρα ενώ το βάρος της γλυπτικής σύνθεσης υπολογίζεται περίπου στα 350-400 κιλά.

«Η πόλη μας θα αποκτήσει ένα νέο τοπόσημο. Έχει δημιουργηθεί ειδική βάση και θα ακολουθήσει κατάλληλος φωτισμός», ανάφερε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ