Τη Λαμία επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη Λαμία επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα τη Λαμία. Στις 13:00, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων.

Στις 19:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Κ. Μητσοτάκης: Η πορεία του έθνους για την πρόοδο της πατρίδας δεν ήταν πάντα γραμμική

Στην επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου αναφέρεται στην εβδομαδιαία ανάρτηση του στο facebook o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεσμεύεται μεταξύ άλλων ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξανακερδίσει ο ελληνικός σιδηρόδρομος την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού». Επισημαίνει δε και τη διαδικασία έναρξης της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και τις σταθερές συγκοινωνίες.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρεται εκ νέου στο νομοσχέδιο για το νερό ξεκαθαρίζοντας και πάλι πως αυτό παραμένει δημόσιο αγαθό, ενώ διαμηνύει ότι «οι πολίτες θέλουν λύσεις και έργα και όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες».

Αναφερόμενος αρχικά στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι πρόκειται για «την αρχή του αγώνα για ελευθερία του έθνους μας, αλλά και την αρχή μίας πορείας διακοσίων δύο χρόνων για την πρόοδο της πατρίδας μας.

Η πορεία αυτή βέβαια δεν ήταν πάντα γραμμική. Είχε δυστυχώς και πολλά πισωγυρίσματα που καθυστέρησαν την εθνική μας εξέλιξη. Έχουμε δει με επώδυνο -πρόσφατα και με τραγικό- τρόπο ότι δεν κατορθώσαμε να φτιάξουμε ένα κράτος που εκπέμπει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα. Βελτιωθήκαμε σε καίριους τομείς, όμως έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από τις πολιτικές δυνάμεις. Περιμένουν προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες.

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να τονίσω με τον εβδομαδιαίο απολογισμό: να σας μιλήσω για έργα, για τα βήματα που γίνονται κάθε εβδομάδα, μικρά και μεγάλα», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκινά με αναφορά στη δέσμευση ότι θα ξεκινήσουν και πάλι σταδιακά τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και υπογραμμίζει ότι «ανά πενθήμερο θα προστίθενται επιπλέον γραμμές, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη πριν από το Πάσχα. Ταυτόχρονα συγκροτήθηκε και λειτουργεί νέο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΟΣΕ, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και της Hellenic Train για να επιτηρεί καλύτερα τα συστήματα ασφαλείας και να προχωρήσει με πολύ γοργά βήματα η αναβάθμιση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας του σιδηροδρομικού μας δικτύου. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξανακερδίσει ο ελληνικός σιδηρόδρομος την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού.

Σε αυτό πιστεύω ότι θα συμβάλει και η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, μεταξύ των οποίων ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ.

Είναι κάτι που έκρινα πως είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα, μετά από όσα είδαμε πως έγιναν στο Σταθμαρχείο της Λάρισας την μοιραία νύχτα του δυστυχήματος, με σταθμάρχες που έλειπαν από τη θέση τους και τα περιβόητα “μπλάνκο”».

Επισημαίνει στη συνέχεια ότι «την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε στη Βουλή μία πολύ σημαντική διάταξη που διασφαλίζει – για πρώτη φορά, ρητά με νόμο, ότι το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό. Είναι λυπηρό που η αντιπολίτευση επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, υποστηρίζοντας δήθεν ότι η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ουδέν ψευδέστερο. Το νερό είναι φυσικό μονοπώλιο. Ανήκει στο κράτος, σε εταιρείες του κράτους.

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, στο άρθρο 3 του νέου νόμου, ορίζεται σαφέστατα ότι οι πάροχοι του νερού είναι δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις (οι γνωστές ΔΕΥΑ). Αυτό όμως που ίσως δεν είναι πολύ γνωστό είναι πως στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν 295 δημοτικοί οργανισμοί που διαχειρίζονται το νερό. Σε αυτές λοιπόν παρατηρείται σήμερα 62% σπατάλη νερού, μόνο 42% των ΔΕΥΑ αναρτούν δημόσια τα στοιχεία που εκ του νόμου οφείλουν, ενώ και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει διπλάσια κοστολόγηση του νερού! Επί ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκαν 9 πρόστιμα και με αυτή την κυβέρνηση 62 πρόστιμα για όλα αυτά τα προβλήματα. Πρέπει και μπορούμε να πάμε καλύτερα. Αυτά θέλουμε να διορθώσουμε με μια ανεξάρτητη αρχή που αποτελεί δημόσιο έλεγχο με θεσμική συνέχεια, γι’ αυτό και χρειάζεται μία Ανεξάρτητη Αρχή που θα ελέγχει τους οργανισμούς αυτούς, και αυτό ακριβώς γίνεται πράξη με το νομοσχέδιο».

Στον εβδομαδιαίο απολογισμό, ο πρωθυπουργός κάνει ξεχωριστή αναφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου τονίζοντας: «Βάζουμε φραγμό σε κάθε παράνομη πράξη, σε κάθε παράνομο σχέδιο που επιχειρείται να υλοποιηθεί με εκβιασμούς και έκνομες συμπεριφορές».

Ακόμη στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης της Παχυσαρκίας τόσο για ενήλικες, όσο και για παιδιά, δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Ασχολείται επίσης με τη συμπλήρωση 21 εβδομάδων από τότε που καθιερώθηκε το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και επισημαίνει ότι η Ελλάδα είχε τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ τον Φεβρουάριο. Τονίζει: «Μεγαλύτερο πληθωρισμό από εμάς παρουσιάζουν χώρες όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ισπανία.

Προφανώς δεν εξαφανίστηκε η εισαγόμενη ακρίβεια. Προσπαθούμε, όμως, να μετριάσουμε τις συνέπειες και θα το κάνουμε για όσο χρειαστεί. Έτσι, ενόψει του Πάσχα, θα δημιουργηθεί το “Πασχαλινό καλάθι” για τα σούπερ μάρκετ, με προϊόντα όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολάτες, και το “Καλάθι του νονού και της νονάς” που θα αφορά αποκλειστικά τα καταστήματα παιχνιδιών. Αυτά θα ξεκινήσουν από τα τέλη του Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως τις 15 Απριλίου».

Ολοκληρώνει την ανάρτησή του με αναφορά στην υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων του Ναυπηγείου της ΕΝΑΕ στον Σκαραμαγκά στον νέο επενδυτή, τον κ. Προκοπίου. «Είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που έχουμε κάνει για να δώσουμε νέα προοπτική στα ναυπηγεία μας, και είναι πραγματικά μεγάλη η χαρά μας που, μετά από τόσα χρόνια απαξίωσης ενός σημαντικότατου κλάδου, και τα 3 ναυπηγεία μας θα έχουν πιάσει και πάλι δουλειά».

Και κλείνει με την απόδοση στο Μουσείο της Ακρόπολης, των τριών θραυσμάτων από τη ζωφόρο, τις μετόπες, και τα αετώματα του Παρθενώνα, από τα Μουσεία του Βατικανού.

Όπως υπογραμμίζουν πηγές, η κυβέρνηση, από τη αρχή της θητείας της, ξεκίνησε συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί η επιστροφή και μόνιμη επανένωση όλων των Γλυπτών του Παρθενώνα. Στο πλαίσιο αυτό κατέστη δυνατή η έναρξη διαλόγου με το Βρετανικό Μουσείο, ο οποίος συνεχίζεται. Πριν ένα χρόνο υπήρξε επιστροφή του θραύσματος Fagan από το Μουσείο Antonino Salinas του Παλέρμο. Και τώρα έχουμε την επιστροφή των τριών θραυσμάτων του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα από το Βατικανό. Το πρώτο από αυτά απεικονίζει το κεφάλι ενός αλόγου, το δεύτερο κεφαλή άνδρα που κρατάει ένα δίσκο και το τρίτο γενειοφόρο ανδρικό κεφάλι. Τα θραύσματα παρουσιάστηκαν στις 24 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top